Costa Cruises laevadel ahistatakse naisi seksuaalselt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia
Costa Concordia Foto: SCANPIX

Itaalia laevafirma Costa Cruises endiste laevameeskonna liikmete sõnul on selle firma laevadel seksuaalne ahistamine tavaline.

Kaks endist laevapere naissoost liiget sõnasid Itaalia Giglio saare juures karile sõitnud aluse Costa Concordia õnnetust uurivatele prokuröridele, et laevade ohvitserkond tarbib kokaiini ja alkoholi ning ahistab naistöötajaid, kirjutab The Telegraph.

«Kapten Francesco Schettino laeval olid suur osa naisi väga alandavas seisus, neisse suhtuti nagu prostituutidesse,» sõnas tundmatuks jääda soovinud naine.

Kaks endis naistöötajat, kellest üks oli medõde ja teine administraator, töötasid Costa Cruises laevadel 2009 – 2010.

Prokurörid on Costa Concordiaga juhtunu uurimise käigus pannud kokku 5000 lehekülge tõendusmaterjali.

Medõena töötanud ja end Valentina B-ks nimetanud naise sõnul töötas ta kapten Schettino meeskonnas ka laeval Costa Atlantica. Ta lahkus sealt korruptsiooni, narkootikumide ja prostitutsiooni tõttu.

«Nägin oma silmaga, kuidas tüürimehed kokaiini tarbisid. Seda saab neile tehtavate testidega tõendada,» sõnas medõde prokuröridele.

Valentina B. Kinnitusel töötas ta kolmel Costa Cruises laeval, millest üks oli hullem kui teine.

«Töötasin Costa Concordial 2010. aastal. Mitmeid kordi oli laeva ohvitserkond ja ka teised laevameeskonna liikmed purjus. Naised küsisid tihtipeale, et kui juhtub õnnetus,  mis siis saab,» sõnas end Mary G-ks nimetanud naine, kes töötas laeval administraatorina.

Mary G.  sõnul üks narkojoobes tüürimees vägistas ta.

Costa Cruisesi esindaja sõnul on laevade pardal kehtestatud kindlad reeglid, mille kohaselt on pardal narkootikumide tarbimine keelatud. Seda kontrollitakse regulaarselt.

«Meie eesmärgiks on pakkuda reisijatele turvalist keskkonda ning selle tõttu on meeskonnale kehtestatud karmid reeglid. Narkootikumid on keelatud. Meeskonnaliikmed, kes tarbivad või kes omavad narkootikume, saavad karistada,» selgitas esindaja.

Ta lisas, et Costa Cruisesi laevade meeskonnaliikmed ei tohi töö ajal alkoholi tarbida.

«Meeskonnaliikmed ei tohi alkoholi juua vähemalt neli tundi enne oma vahetuse algust,» jätkas esindaja.

Costa Concordia juhtumi uurimine jätkub. Esimene kohtuistung, kus tunnistajad üle kuulatakse, toimub homme Grossetos.

Costa Concordia õnnetuses kaotas elu 25 inimest, seitse inimest on siiani kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles