Eksamivastused võivad väga loomingulised olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Test.
Test. Foto: SCANPIX

Leheküljel Funny Exams saab tutvuda laste kummaliste, kuid samas väga loominguliste kontrolltööde ja eksamite vastustega.

Sellel leheküljel on üleval Briti ja USA koolilaste omalaadseid vastuseid.

Mida vastata, kui küsitakse, milline vesi on kõva – loomulikult jää. Miks lühikese kaelaga kaelkirjakud liigi evolutsiooni käigus välja surid? Miks peab X-i otsima keerulise võrrandi abil, kui see paberil näha on?

Leheküljele riputatud vastused ei näita seda, et kool tapaks laste loovuse ja loomingulisuse. Samas aga on hindamisel näha, et mitte kõikidel õpetajatel ei ole huumorimeelt.

Mis puutub lühikese kaelaga kaelkirjakuid, siis andis õpilane vastuseks, et pikakaelalised ei aidanud lühikesekaelalisi, nad jäid nälga.

Bioloogia eksamil võib naiste kehasisestest suguorganitest saada näiteks tiiger.

Kes on hermafrodiit? – Lady Gaga.

Üks algklassi laps joonistas, et suureks saades tahab ta olla nagu ta ema. Laps oli õpetaja arvates joonistanud postitantsijaid. Õpetaja võttis emaga ühendust ja küsis, mis ametit naine peab.

«Tere proua Jones, selgitan, et ma ei ole kunagi olnud postitantsija. Töötan majapidamiskaupade poes. Rääkisin tütrele, et lumetormi tõttu müüsime kõik lumelabidad maha. Siis aga õnnestus mul laost veel üks labidas leida, kliendid läksid selle pärast kaklema. Lapse joonistatud pildil, et keeruta ma end ümber posti, vaid hoian lumelabidat,» selgitas ema õpetajale.

Kuigi õpilased vahel kontrolltöö või eksami vastuseid ei tea, siis nad püüavad paremat hinnet saada näiteks sellega, et joonistavad paberile midagi lõbusat.

Funny Exams lehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles