Viljandi tantsupäeva kokkuvõte ja edasipääsenud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hebe- Veealune maailm
Hebe- Veealune maailm Foto: Koolitants
Kui Koolitantsu meeskond maakondlike voorude raames Viljandi Kultuurimajja jõudis, olid suuremad tantsusõbrad juba proovideks valmis. Nagu alati, möödus algus väga kiiresti ning haaravalt, igav ei jõudnud hakata sekundikski.

Esimene päev oli täidetud väga erinevat laadi sündmustega - oli nii varahommikust eelmise aasta inventari tolmu alt välja otsimist, keerulisi pakkimistehnikaid, sooja vastuvõttu, pingelisi jooksmisi, lõbusaid kraami ülesseadmisi ning ka kõike juba tavapärast.

Päeva jooksul meeli läbinud emotsioone on võimatu ühe käe sõrmedel üles loetleda - oli nii kõikehaaravat rõõmu, lootusetuse tunnet, mõnusaid muigeid, närvilisust, väsimust, kuid üldkokkuvõttes siiski rahulolu ning õnnetunnet.

Päeva muutsid erksamaks ka uued lisategevused - fuajees volditi mitmeid lõbusaid loomi ja linde, tehti algus suure ühisvaiba kudumisega, etenduse lõpus jälgisid sajad silmapaarid neiut, kellele loosiõnn oli naeratanud ning kes sai lava peal uue Lauri Pedaja poolt tehtud soengu omanikuks. Kuid päeva kõige tähtsam osa oli aga siiski etendus, mille käigus sai jälgida üsnagi mitmekülgseid ning toredaid tantse. Ilmselt hindas ka tantse väga kõrgelt publik, sest saal oli rahvast nii täis, et ruum venis kindlasti siit-sealt meeter või paar suuremaks, järjekorrad olid pikemad kui źüriijuhi rastapatsid. Nähti 9 erineva tantsutrupi esitluses 25 tantsu, mida tantsisid kokku 202 vahvat tantsusõpra. Kõige silmapaistvamad tantsud, tantsijad või ideed märkis ära ka zürii, andes välja lausa 9 eripreemiat.

Tantsijad tundusid väga rõõmsameelsed ja avatud. Silma torkas ka see, kuidas oldi juba vanad kalad - lavanärvi oli kas vähe või lihtsalt ei näidatud seda välja. Õnneks äpradusi oli minimaalselt - abivahendeid ära ei kaotatud, pimedas ning muusikata keegi tantsima ei pidanud ning vaid paar üksikut korda juhtus seda, et keegi õrnalt lonkava jalaga lavalt maha astus. Üldjoontes võib toimunud tantsupäeva lugeda igati õnnestunuks ning loodame, et lisaks meeskonnaliikmetele jäid rahule ka tantsijad ning publik. Tänu on väärt kõik abilised, kes aitasid meid vähemal või suuremal määral erinevate tegevustega. Boonusena tahaks ära märkida kultuurikorraldajaid, kes nautisid päeva jooksul kõige enam just söömist.

Algus on igal juhul tehtud ning kui sama hoogsalt ja tempokalt edasi läheb, on juba varsti finaal käes. Seniks kõigile kerget tantsujalga ja tublit harjutamist!

Viljandimaa eripreemiad:

Kertu Alvre, Piret Alvre - CRJG Hebe - Nooruse ja loovuse eripreemia:

Mirell Smitd -S-Stuudio - Tänavatantsuhing

«Eestimaad on tabanud kultuuritus»- CRJG Hebe - Päevakohase teema tõstatamise eest.

«RO:O»- OMA Stuudio- Eesti tantsu algupära arendamise eest.

«Võta üheksa sekundit pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu»- eve studio- Terviklik kompositsioon

«SIIRI»- OMA stuudio - Sisemine jõud ja veenev esitus

«Raam-raami»- CRJG Hebe - Rekvisiidi dramaturgia

«Veealune maailm» - CRJG Hebe- Veealuse maailma lavale toomise eest

«Hääletajad»- S-Stuudio- Tehniliselt tugeva esituse eest

Randel Pomber- «Dancecall»- Power Hit Radio powerpoisi eripreemia

Viljandimaa maakondliku tantsupäeva edasipääsejad:

1. CRJG Hebe Veealune maailm 1..3 laste
2. CRJG Hebe Kollane 4..6 vaba
3. CRJG Hebe Raam - raami 7..9 vaba
4. OMA Stuudio SIIRI 10..12 vaba
5. Eve stuudio Võta üheksa sekundit pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu 10..12 vaba
6. OMA Stuudio RO:O 4..6 eesti
7. CRJG Hebe Tants ja tagaajamine 10..12 eesti
8. CRJG Hebe Eestimaad on tabanud kultuuritus 10..12 säästutants
9. Dancecall TaCaKesi 10..12 show
10. FACE Sakala 10..12 show
11. S-Stuudio hello, hello 4..6 tänavatants
12. S-Stuudio Hääletajad 10..12 tänavatants


Viljandimaa tantsupäeva žürii kokkuvõte:

Viljandi maakondlikul tantsupäeval domineerisid CRJG Hebe (9 tantsu) ja S-Stuudio (8 tantsu). Kokku osales 25 tantsu, millest kuuleliikmeline zhürii valis piirkondlikule tantsupäevale edasi. 12 tantsu.

Viljandimaa 10-12 klassi vanuseaste võttis osa erinevates kategooriates kokku kümne tantsuga. 7-9 klasside vanuseastme osavõtt erinevates kategooriates oli napp.
Zhürii üldine tagasiside sisaldas soovitusi ja nõuandeid tantsijate lavalise energia ja ruumi kasutamise kohta. Tantsud üllatasid reeglina efektsete algustega, mis kahjuks sageli ei leidnud lõpu poole lahendust.

Oli huvitavaid esemeliste materjalide kasutamisi. Laval võis näha põnevaid rekvisiite, mida kasutati üsnagi leidlikult.

Lastetantsud (2) «Vannimineku tants» ja «Veealune maailm» erinesid teineteisest temaatika ja lahenduse poolest. Viimane neist näitas publikule nii ehedalt vee all toimuvat ja juhtuvat, et pälvis eripreemia «veealuse maailma lavale toomise eest».

Viljandimaa vabatantsud olid tugeva keskmise tasemega. Üksmeelne zhürii saatis edasi kõik vabatatantsud erinevatest kategooriatest.

Säästutantsude teema võtsid üles kaks tantsukollektiivi. S-Stuudio üllatas Viljandimaad ja zhüriid sellise teema vabatantsulikult lahendamisga. Nende väljajäämine oli tõsiselt napp. CRJG Hebe «Eestimaad on tabanud kultuuritus lahendati humoorikas võtmes. Nemad said eripreemia "päevakohase teematõstatuse eest».

Zhürii jääb põnevusega ootama piirkondlikule tantsupäevale edasi pääsenuid showtantse ja seda kuidas autoritele antud tagasiside nende tantse mõjutanud on.

Tänavatantsude kategoorias konkureeris S-Stuudio enda stuudio siseselt. Zhürii märkis ära stuudio võimekad tantsijad ning üks nendest Mirell Smidt
sai eripreemia tänavatantsu hingeks olemise eest.

Nooruse ja loovuse eripreemia läks CRJG Hebe noortele tantsu autoritele - Kertu Alvre, Piret Alvre - kelle koreograafilist mõtlemist oli huvitav vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles