Taani ufoarhiiv avati avalikuks kasutamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatu lendav objekt
Tundmatu lendav objekt Foto: Wikipedia.org

Taani kaitseministeeriumi otsuse kohaselt avati niinimetatud ufoarhiiv avalikuks kasutamiseks.

Arhiividokumentidest on näha, et tundmatud lendavad objektid on  Taanis küllaltki sagedased külalised olnud, sest neid on dokumenteeritud 329 korral, edastab STT.

Esimesed tähelepanekud on aastast 1978 ja viimased 2002. aastast.

Pärast 2002. aastat andsid kaitsejõud ufode jälgimise üle organisatsioonile Skandinavisk Ufo Information.

«Tegime arhiivi avalikuks, kuna seal ei ole midagi salajast ega kompromiteerivat. Meie eesmärgiks on tagada rahu ajal turvalisus, mitte tundmatute lendavate objektide uurimine,» selgitas õhujõudude kapten Thomas Pedersen.

Enamikku arhiveeritud tähelepanekuid ufode kohta ei ole suudetud tõestada, kuid mõnda juhtumit on lähemalt uuritud ja selle kohta on detailne informatsioon.

 Tihtipeale on ufoks osutunud lennuk või ilmastikunähtus.

Üks siiani müstikaks jäänud juhtum pärineb 1982. aasta suvest. Kummalisest lendavast objektist teatas 15-aastane poiss, kes hommikul kell pool viis sõitis jalgrattaga õunapuuistandusse tööle.

Veerand tundi sõitnud, nägi ta  teel ees väga kirgast valgust. Ta tuli jalgratta pealt maha ja vaatas lähemalt, mis see on. Tegemist oli kahest tükist koosnenud suure ümara asjaga, mille kõrgus ja laius olid paar meetrit.

Kümne meetri kaugusel säravalt valgustatud objektist oli viis olendit.

Poisis sõnul nägid nad välja nagu inimesed, kuid nende pikkus oli umbes 60 sentimeetrit. Olenditel oli suur pea, väike keha ja lühikesed jalad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles