Tuhatkond noort soovis saada uueks ühikarotiks

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldinult vaatavad teineteisele silma «Ühikarottide» raudvara Salme Poopuu (paremal) ja Keit Marjamaa, kes mängib sarjas Gregoryt.
Heldinult vaatavad teineteisele silma «Ühikarottide» raudvara Salme Poopuu (paremal) ja Keit Marjamaa, kes mängib sarjas Gregoryt. Foto: Raigo Pajula

Ülieduka noorsooseriaali «Ühikarotid» produtsent Tuuli Roosma ei lase formaati rooste minna. Sel nädalal algava sarja neljandal hooajal on vanadest tegijatest säilinud vaid nimi, produtsent ja säravaim peategelane, ühikamutt Salme Poopuu.



Noored aga on kõik viimseni uued ja tegevustik toimub meditsiinikoolis. Sellest ka uue seeria alapealkiri «Õed». Meelelahutusmeedia jälgijaile on neist ainuke tuttav nimi ja nägu superstaarisaatest kuulsaks saanud Rosanna Lints. Ülejäänud kaheksa noort osalist on sõna tõsises mõttes amatöörid.

Näitlejate leidmiseks kuulutas Roosma välja konkursi, mis osutus äärmiselt pingeliseks ja tihedaks – ühele kohale kandideeris enam kui sada inimest. Võrdluseks, eelmisel aastal andis sooviavalduse lavakunstikooli astumiseks 446 inimest ja vastu võeti 20. Tehke oma järeldused.

Üks neist konkursiga vastu võetutest (sest mõned osatäitjad leidis ka toomismeeskond ise) on Jõgeva gümnaasiumi 11. klaasi õpilane Merilin Lõhmus, kellest sai seriaalis Truude osatäitja. «Truude on üsna minu moodi tüdruk – aus, õiglane ja otsekohene,» ütleb Lõhmus. Kui gümnaasium kord läbi saab, plaanib ta edasi õppida näitlemist või muusikat, aga mitte mingil juhul meditsiini. Nõelu, terasid ja verd ta kardab.

Roosma peab uues sarjas kõige huvitavamaks karakteriks Adeele Tähemaa kehastatavat Salmet (stsenaristi tahtel ühikamuti nimekaim). «Ühelt poolt on ta kuldmedaliga lõpetanu, teiselt poolt paras manipulaator ning ta on väikest viisi napsutaja,» seletab Roosma. Stsenarist ja režissöör ühes isikus on Roosma elukaaslane Arbo Tammiksaar. «Nüüd teab üks käsi täpselt, mida teine teeb,» muigab Roosma.

Sündmustik keerleb taas kutsehariduskoolis, aga kui eelmiste hooaegade sekeldused keskendusid peaasjalikult poistele, siis nüüd on jämedam ots neidude käes – erialaks ikkagi õendus. Siiski värskendavad feminiinset pilti kolm noormeest, kes soovivad saada medvendadeks.

«Ühikarotid – õed» 12-osalise hooaja esimest episoodi näitab Kanal 2 selle nädala neljapäeval kell 20.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles