44-aastane mees on oma pojaga ühevanune

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
44-aastane mees on oma pojaga ühevanune
44-aastane mees on oma pojaga ühevanune Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav James Clarke on sündinud 29. veebruaril, mis tähendab seda, et ta saab oma sünnipäeva pidada iga nelja aasta tagant.

Clarke`il on 11-aastane poeg Seamus, kirjutab metro.co.uk.

Kuigi Clarke peaks homme saama 44-aastaseks, saab ta oma sünnikuupäeva tõttu alles 11-aastaseks. Seega saab isa end oma pojaga sama vanaks pidada.

Alates 1968. aastast on inglasel jäänud ära 33 sünnipäeva.

Kuid mehe sõnul on liigaastal sündimisel ka oma plusspool.

«Koolis on lastel komme teineteist narrida. Tehti igasuguseid tobedaid kingitusi. Mina sain kõrvale hiilida, öeldes 28. veebruaril, et mu sünnipäev on homme. Siis tuli aga 1. märts, mil ütlesin, et mu sünnipäev oli eile,» selgitas Clarke.

Mehe poeg Seamus on sündinud 28. veebruaril. Seega saavad isa ja poeg sel aastal koos oma 11-aastaseks saamist tähistada.

«Seamus leidis, et see on naljakas, et ta saab enne mind 11-aastaseks. Ta rääkis koolis ka oma sõpradele, et ta isa on alles 11-aastane. Nad said hea kõhutäie naerda,» lisas mees.

Liigaasta on tavalisest kalendriaastast ühe päeva võrra pikem kalendriaasta, mille eesmärgiks on kalendri sünkroniseerimine aastaaegadega.

Juliuse ja Gregoriuse kalendris lisatakse see lisapäev veebruarikuule, muutes selle 29-päevaseks.

Euroopas on alates 2000. aastast liigpäev 29. veebruar. Varem oli see 24. veebruar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles