Algab tarkade tegude õpilasvõistlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigrihüppe Sihtasutuse logo.
Tiigrihüppe Sihtasutuse logo. Foto: Internet

Seitsmendat aastat korraldatava projekti “Kevadpäev Euroopas” selle aasta teema on loovus ja innovatiivsus. Tiigrihüppe Sihtasutus ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus korraldavad kevadpäeva raames Eesti noortele konkursi “Tark tegu toob tulu”.


Õpilaste ülesanne on analüüsida ELi kodanike põhiõigusi ja pakkuda välja igapäevase elu paremaks toimimiseks ideid ja lahendusi.



Konkursile oodatakse osalema Eesti koolide kolmanda ja neljanda kooliastme õpilastest koosnevaid meeskondi. Võistkond peab liituma projektiga “Kevadpäev Euroopas” projekti kodulehel www.springday2009.net. Sealse registreerimisvormi saab täita õpetaja.



Õpilastel tuleb välja pakkuda kolm probleemi ja potentsiaalsete lahenduskäikude üksikasjalik kirjeldus, kuidas mõttest teoni jõuda.



Konkursitöö peab koostama veebipõhiselt näiteks Wiki, Wordpressi või mõnes samalaadses keskkonnas, selle üks osi on slaidiesitlus või videolõik oma koolis kevadpäeva tähistamisest.



Tööde esitamise tähtaeg on 11. mai. Žürii arvestab hindamisel tööde sisukust, loomingulisust ja originaalsust, õpilaste kaasatust, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimaluste rakendamist.



Esikoha pälvinud meeskonna ettepanekud esitatakse Euroopa Komisjoni peadirektoraadile, võistkond sõidab Brüsselisse õppereisile.



Konkursi kolm võidumeeskonda kutsutakse juhendajatega “Kevadpäev Euroopas 2009” lõpuüritusele, mis toimub 22. mail Euroopa Liidu majas.



Lisainfot võistlustingimuste kohta saab internetiportaalist www.koolielu.ee, mille õppematerjalide hulka lisatakse parimad konkursitöödki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles