Punaseid riideid kandev naine on meeste jaoks signaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punaseid riideid kandev naine on meeste jaoks signaal
Punaseid riideid kandev naine on meeste jaoks signaal Foto: SCANPIX

USA Rochesteri ja Austria Innsbrucki ülikooli tehtud uuring tõendas väidet, et punast kandev naine on meeste jaoks atraktiivne, kuna see värv paljastab ka naise huvi meeste vastu.

Uus uuring näitas, et mehi tõmbab punastes rõivastes naiste poole, kuna mehed ei karda sellel puhul tõrjumist, edastab The Telegraph.

Teist värvi rõivaste puhul on mehed naiste suhtes ettevaatlikumad, kartes rohkem tõrjumist.

 Psühholoogide sõnul kannab riiete värv sõnumit.

«Riietuse värv näitab naiste puhul ära, kuidas naine võib suhtuda mehe lähenemisse ning kuidas mehed reageerida võivad,» selgitasid uurijad.

Teadlased näitasid grupile vabatahtlikele meestele fotot naisest, kes kandis punast, rohelist ja valget T-särki.

Mehed pidasid kõige atraktiivsemaks sama naist siis, kui tal oli seljas punane T-särk.

Samuti olid mehed veendunud, et punases rõivas naine suhtub nende lähenemisse positiivselt.

Rochesteri ülikooli teadlase Adam Pazda arvates võivad punase eelistamise juured peituda primaatide evolutsioonis. Näiteks emased paavianid näitavad oma punast nahka, mis viitab, et nad on paaritumiseks valmis.

«See oli huvitav, et vaid  naiste riidevärvi muutmine võib käivitada meestes suurema huvi.  Võimalik, et naised alateadlikult kannavad punaseid riideid, kui nad ise on seksuaalsetest kontaktidest huvitatud. Seda teooriat tuleb veel uurida,» selgitas Pazda.

Pazda ja ta kolleegide tehtud katses näidati meestele pilte naisest, kus tal oli seljas kas punane, roheline või valge T-särk. Samuti paluti meestel määrata, kui palju naine on huvitatud seksuaalsuhte loomisest.

Kui naisel oli punane särk, siis pidasid mehed teda nii välimuselt  kui ka seksuaalselt atraktiivseks.

«Naised peaksid olema ettevaatlikumad punast värvi rõivaste kandmisega, kuna punane kannab endas võimsat seksuaalsignaali,» lisas Pazda.

Uurijate sõnul on selle hästi ära tabanud kaupade reklaamijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles