Kinos Sõprus sepistatakse Eesti filmi salatoimikud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Siin me oleme»
Kaader filmist «Siin me oleme» Foto: ERRi fototeek

Homme, 28. veebruaril kell 19 alustab Kino Sõprus Eesti filmi 100. juubeliaasta puhul uut sarja, mil nimeks «Eesti filmi salatoimikud». Sarja esimese ürituse uurimisobjektiks on Sulev Nõmmiku legendaarne komöödiafilm «Siin me oleme!».

Kuidas selline film sündis? Mida arvas rahvas? Kuidas suhtusid filmi kinojuhid? Mida arvas Jaan Ruus? Milline inimene oli Sulev Nõmmik tegelikult?

Toimikuid avavad näitlejad Lauri Nebel ja Väino Puura. Vestlust juhib Kadri Naanu - ilus ja tark neiu Muhumaalt.

Pärast vestlust saab vaadata eestlastele armsaks saanud kultusfilmi «Siin me oleme!».

Siin me oleme, 1978

Ilusal suvepäeval saabub Muhumaa tallu kapriisne proua Kohviveski koos abikaasa Johniga Tallinnast, auto tagaistmel kaasas kuraasikas Punapea. Seltskond on otsustanud suvepuhkuse veeta kaunis looduses, kuid Kohviveski kapriisid pööravad rahuliku talumajapidamise igapäevaelu peapeale.

Kohviveski lööb peremees Ärnil kingakontsaga huule veriseks ning satub kaklusse Punapeaga, haarates tal peast kauni punase paruka. Selgub, et Punapea on lahutanud abielu ning elab ilmselt südamevaluga. Talu peretütre Liina ning kalalaeva madruse Timmu vahel tärkab armuleek; paarike otsustab abielluda.

Punapea aga lahkub puhkuselt omapäi, südames peremees Ärni soe sõna ning soovitus uuesti abielluda ja ikka Muhumaale neid vaatama sõita. Kohviveski ja John lahkuvad talust, kuid nende automootor puruneb. Tee ääres peatub Volga, millest ulatab kaardi mees, keda John «hulluks» oli pidanud. Visiitkaardilt selgub, et mees on hoopis lugupeetud psühhiaater Aadu Kadakas.

Osades: Lia Laats, Ervin Abel, Renate Karter, Kadri Jäätma, Eva Meil, Sulev Nõmmik, Karl Kalkun, Väino Puura, Lauri Nebel jt. Filmistuudio Eesti Telefilm.

Täpsem info kino Sõprus kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles