Kevadine FIBIT esitleb Eesti uut moepõlvkonda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fibit Viru Keskus
Fibit Viru Keskus Foto: Fibit

Viru Keskuse moesündmus FIBIT toimub Viru Keskuse aatriumis 9.-10. märtsil ning sel korral on festivalipäevade fookuses Eesti andekad moekunstnikud ja nende silmapaistev moeloome.

Esmakordselt jõuavad FIBITi festivali publiku ette rahvusvahelises moemaailmas tuntust ja tunnustust kogunud Eesti päritolu moekunstnike Gerli Liivamägi ja Kristian Steinbergi seni esitlemata autorikollektsioonid.

Gerli Liivamägi on Eesti Kunstiakadeemia moedisaini haridusega moelooja, kes tegutseb täna valdavalt moemetropolis Londonis. Samast linnast saabub FIBITile hinnatud meestemoekunstnik Kristian Steinberg, kes möödunud aastal debüteeris oma varasema kollektsiooniga Londoni moenädalal.

Gerli Liivamägi uhiuus kollektsioon HALO baseerub religioossusel ja õhkab spirituaalsust igas rõivasahinas.

Kristian Steinbergi järjestikkuses teine, 17 meesterõivaste komplektist koosnev kollektsioon «?Savile Row goes East End?» tasakaalustab moepäevi maskuliinse lahendusega.

Tegu on esmakordse sündmusega FIBITi moelaval, mil esitlusele tuleb ainult meestele suunatud personaalkollektsioon.

Lisaks pakuvad kahel festivalipäeval moeinspiratsiooni traditsioonilised päevased etendused. Festivali avab Ženja Fokini stiliseeritud moeeetendus Yin ja Yang, kus kohtuvad mees ja naine, päev ja öö, klassika ja vaba aeg.

Harmooniat loovas etenduses näeb Ivo Nikkolo, Baltmani, Mohito, Reservedi, SHU, Expressionsi, Accessorize’i, Pro Optika ja Goldenpoint kevadsuvise moehooaja paremaid palasid.

Stilistika talendiks tituleeritud Elisabeth Aare komplekteerib tänavusel FIBITil Eesti juhtiva kaubamärgi Montoni etenduse, kus stilist lubab tuua moepublikuni julgeid värvikombinatsioone.

Tallinna Kaubamaja etendus tutvustab alanud kevade tähtsamaid trende ning toob vaatajani silmapaistvad kombinatsioonid maailmakuulsatelt kaubamärkidelt. Sealhulgas Red Valentino, See by Chloé, Donatella Via Roma, Naf Naf, Garcia, Kling, Silvian Heach, Notthesame, Kookai, French Connection, Sao Paulo ja Olsen, Hugo Boss, Strellson, Guess by Marciano, s. Oliver, Tom Tailor, Scotch & Soda, Selected, Blend ja McNeal.

Moeetenduste vahepeal tulevad esitlusele Eesti vanima ning Põhja-Euroopa suurima animafilmide festivali Animated Dreamsi viimase festivaliprogrammi parimad joonisfilmid.

FIBITi moeetendused on kõigile avatud ja tasuta. Kõik moelaval esitletud tooted tähistatakse Viru Keskuse kauplustes vastava märgistusega.

Lisainfo on saadaval Viru Keskuse kodulehel ja Facebookis.

FIBIT on Viru Keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende. Tänavu kevadel toimub FIBIT kuueteistkümnendat korda.

FIBITi programm:

Reede, 9. märts

15:15 Yin ja Yang (stilist Ženja Fokin)
15:30 Montoni erietendus (stilist Elisabeth Aare)
15:50 Kaubamaja kevadmood (stilistid Britta Ratas, Kristina Herodes)
16:15 Animated Dreams esitleb: «Kasside tempel», «Toidumängud», «Pööripäev», «Disain», «Ainult töö ja mängida ei saagi».
16:40 Yin ja Yang
16:55 Monton
17:15 Kaubamaja kevadmood
17:40 Animated Dreams esitleb: «Kahe kellahelina vahel, Tšikid teel, Tuutu Naljahammas»
17:55 Yin ja Yang
18:10 Monton
18:30 Kaubamaja kevadmood

Laupäev, 10. märts

12:35 Kaubamaja kevadmood
13:00 Monton
13:25 Yin ja Yang
13:40 Kaubamaja kevadmood
14:05 Monton
14:30 Yin ja Yang
14:45 Animated Dreams esitleb: «W.C tõus ja langus», «Suitsupääsukese raskest elust».
15:00 Kaubamaja kevadmood
15:25 Monton
15:50 Yin ja Yang
16.25 Gerli Liivamägi: Halo
17.20 Kristian Steinberg: «?Savile Row goes East End?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles