Proua Evelin Ilvese kleit on seekord nukralt hall

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin ja Toomas Hendrik Ilves ning Laine Randjärv
Evelin ja Toomas Hendrik Ilves ning Laine Randjärv Foto: Toomas Volmer

Varasematel aastatel oleme näinud presidendipoua Evelin Ilvese üll särtsakamaid kleite kui seekord. Ka tema ehted olid tänavu suhtelislt vaoshoitud.

Kas tagasihoidlikkuse põhjuseks on Eesti poliitikas ja majanduses valitsevad keerulised ajad?

Evelini kleit on seekord hiirekarva diagonaalse kaelusega villane kleit, mille ühe varruka kujundamiseks oli kasutatud detaile setu ehetest. Ka soeng oli tütarlapselikult lihtne.

Evelin Ilvese Eesti Vabariigi 94. aastapäeva vastuvõtu kleidi disainis Bastioni peadisainer Merike Pääro ning ehted valmistas Anneli Tammik.

Merike Pääro iseloomustab oma loomingut järgmiselt: «Kleit on oma valmistatud naturaalsest villasest ja läikivast iirisniidist kootud kangast. Inspiratsiooniks olid setu ehted ja Hiiumaa rõhud.»

Kunstnik Anneli Tammik, kes valmistas Evelin Ilvese tänavused vabariigi aastapäeva ehted, on disaininud ja valmistanud presidendi abikaasa ehted viimased neli aastat, edastas presidendi kantselei.

«Stiliseeritud rõhu puhul on dekoratiivse elemendina kasutatud erinevate maakondade mustreid. Samad motiivid on võetud aluseks ka kõrvarõngaste, sõrmuse ja peaehte kujundamisel. Materjalidena on kasutatud oksüdeeritud hõbedat, kividest on kasutatud topaase, akvamariine ja turmaliine,» ütles Tammik.

Meigi tegi Evelin Ilvesele Katrin Sangla, soengu autor on Hairexpressi juuksur Anneli Kangro.

Kuidas meeldib Sulle proua Ilvese selle aasta kleit?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles