Vene punkansambel vallutas kiriku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot punkansambel Moskva Päästja Jeesuse katedraalis.
Pussy Riot punkansambel Moskva Päästja Jeesuse katedraalis. Foto: SCANPIX

Vene punkansambel vallutas selle nädala teisipäeval Moskvas asuva kiriku ja andis altari ees kontserdi.

Neljast feministist koosnev grupp Pussy Riot jõudis esineda viis minutit, enne kui  Päästja Jeesuse katedraali turvamehed kohale jõudsid ning ootamatud esinejad kirikust välja toimetasid, edastab Moscow Times.

«Nad said esineda viis minutit ja siis oli kõik läbi. Neil õnnestus altari ette jõuda,» kirjutas blogija Aleksander Kašin.

Pussy Riot kandis neile omaseid kostüüme – eredavärvilisi lühikesi kleite ja maske.

Pussy Riot on kogunud tuntust peaminister Vladimir Putini vastaste lauludega ning kiiresinemistega Moskva mitmes paigas.

Selle aasta alguses arreteeris politsei selle grupi kaheksa liiget Punasel väljakul, kus nad irvitasid oma palaga Putini üle.

Üks selle punk bändi liige sõnas hiljem Briti väljaandele The Guardian, et gruppi kuulub tegelikult 30 liiget, kellest enamik on 25-aastased üliõpilased.

Liikme sõnul esinevad nad alati anonüümsetena.

Moskva Päästja Jeesuse katedraali esindaja juhtunut ei kommenteerinud.

Möödunud aastal protestisid selle kiriku ees Ukraina naisliikumise Femen aktivistid, kes paljastasid rinnad, kuna nende arvates ei olnud Venemaa parlamendivalimiste tulemused õiglased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles