Rootsi uus printsess paneb kuningliku pere skandaale unustama?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuninglik perekond: prints Carl Philip, printsess Madeleine,kroonprintsess Victoria, prints Daniel, kuninganna Silvia ja kuningas Carl XVI Gustaf
Rootsi kuninglik perekond: prints Carl Philip, printsess Madeleine,kroonprintsess Victoria, prints Daniel, kuninganna Silvia ja kuningas Carl XVI Gustaf Foto: SCANPIX

Rootsi kuninglik pere on skandaalide käes vaevelnud aasta.

Küsitluste kohaselt soovib suur osa rootslastest, et kuningas Carl XVI Gustaf trooni kroonprintsess Victoriale üle annaks, kirjutab Dagens Nyheter.

Kui aasta tagasi toetas kuningat 64 protsenti, siis nüüdseks on see langenud 44 protsendini.

Loodetakse, et kroonprintsess Victoria laps aitab kuningliku perekonna skandaale unustada.

Rootsi PR asjatundjate sõnul annab uue liikme sünd lootust maine paranemisele.

Negatiivsetest uudistest väsinud rootslaste tähelepanu läheb kuningalt ja kuningannalt noorele perekonnale ja nende lapsele.

«Vastsündinu esindab puhtust ja veatust. Laps on alati lootus, et midagi läheb paremaks. Ka Rootsi õukonna mainet võib lapse sünd parandada,» selgitasid asjatundjad.

Rootsis ei ole enam tähtis, kas kuninglikku perre sünnib poiss või tüdruk, kuna troonipärimise õiguses on poisid ja tüdrukud võrdsed.

Kroonprintsess Victoria ja prints Danieli esimest last hakatakse kohe kasvatama tulevaseks troonipärijaks. Last õpetatakse juba varakult tema tulevase rolli jaoks.

«Rootsi kroonprintse ja –printsesse ei kasvatata vaid kui lapsi, vaid ka kui tulevast valitsejat. Ta peab maast madalast harjuma avalikkuse ees olemisega. Kuigi sellel lapsel on jõukas elu, peab ta samas elama väga kitsastes raamides,» lisati.

Kuningliku pere liikmete kasvatamine on projekt, mille tulemusi saab näha paarikümne aasta pärast.

«Victoria kasvatamine õnnestus ta vanematel hästi. Ta tunneb end oma kroonprintsessi rollis vabalt. Ka temal on olnud raskeid perioode, kuid ta on neist üle saanud. Victoria on noor naine, kelle õlule on pandud üsna raske koorem,» tõdesid PR-asjatundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles