15 vahvat fakti: Oscarid arvudes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscari-auhinnakujukesed
Oscari-auhinnakujukesed Foto: SCANPIX

Veebisait digitalspy.co.uk kogus kokku põnevad faktid Ameerika filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite ajaloost.

37 600 000 inimest vaatas 2011. aastal USAs Oscari-gala ülekannet.

21 000 000 dollarit teenis 2010. aasta Oscari-võitja «Piinakamber» («The Hurt Locker»). Nii vähe pole teeninud ükski parima filmi kuldmehikese laureaatidest.

1 700 000 dollarit maksab 30 sekundit reklaamiaega auhinnagala ajal.

3401 inimest mahub Hollywoodi kontserdisaali Kodak Theatre, kus toimub alates 2002. aastast filmiakadeemia auhindade jagamine.

236 minutit kestab «Tuulest viidud» («Gone with the Wind»), pikim parima filmi Oscari võitja.

152 meetrit pikk on punane vaip, mis rullitakse Kodak Theatre'i ette lahti Oscarite galaõhtul.

100 riiki kannab Oscari-galat üle otse.

87-aastaselt sai Gloria Stuart vanimaks Oscari-nominendiks, kui ta kandideeris parima naiskõrvalosa kuldmehikesele filmis «Titanic» tehtud rolli eest.

50 Oscari-auhinnakujukest toodab igal aastal Chicago firma RS Owens & Company.

26 Oscarit on võitnud Walt Disney. Legendaarne animaator hoiab individuaalsete võitude ja nominatsioonide (59) rekordit.

18 korda on Oscari-galat juhtinud Bob Hope, mis on ka rekord. Talle järgneb Billy Crystal, kes on auhinnaõhtut juhtinud üheksal korral.

11 on suurim arv kuldmehikesi, mis on läinud ühele filmile. Rekordit jagavad «Ben-Hur», «Titanic» ja «Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek» («Lord of the Rings: The Return of the King»).

10 aastat vana oli noorim Oscari-võitja Tatum O'Neal, kes sai parima naiskõrvalosa kuldmehikese filmis «Paberkuu» («Paper Moon») tehtud rolli eest.

3,85 kilogrammi kaalub Oscari-auhinnakujuke.

Ainult ühe Oscari-võitja nimi on olnud Oscar. See au kuulus Oscar Hammersteinile, kes sai 1941. ja 1945. aastal parima originaallaulu kuldmehikese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles