Valgevene metsast leiti euroliidu piiri otsinud immigrandid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu piiri otsides veetsid vietnamlased kolm ööpäeva Valgevene metsas.
Euroopa Liidu piiri otsides veetsid vietnamlased kolm ööpäeva Valgevene metsas. Foto: Corbis / Scanpix

Valgevene miilitsatöötajad tabasid Minski rajooni metsast kuus vietnamlast, kes mitu päeva olid metsas ekseldes püüdnud leida euroliidu piiri.

«Kolm dokumentideta vietnamlast olid metsas olnud ligi kolm päeva,» teatas Intefaxile Minski rajooni siseasjade osakonna esindaja.

Esialgse info kohaselt tulid immigrandid Valgevenesse Moskvast ja ühel kinnipeetutest oli olemas ka Venemaa viisa. «On alust arvata, et inimsmuugeldajad viisid vietnamlased metsa ja ütlesid neile, et asuvad ühes Euroopa Liidu riigis,» selgitas ta.

Tema sõnul on olnud juhtumeid, kus smuugeldajad viivad inimesed metsa, võtavad neilt raha ära ja kinnitavad, et asutakse Pariisist või Brüsselist tunni aja teekonna kaugusel.

Ametivõimude esindaja kinnitusel tehakse käesoleva juhtumi üksikasjad kindlaks, kui kohale saabub tõlk. «Ainult üks kinnipeetavatest oskab pisut vene keelt,» lisas ta. Kõik metsast tabatud vietnamlased on mehed ja nende sünniaastad jäävad 1961 ja 1992. aasta vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles