Galojan oli enne kohtuistungit nutnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan kohtus
Anna-Maria Galojan kohtus Foto: Priit Simson

Täna toimus Londonis Anna-Maria Galojani puudutav kohtuistung ja kohus otsustas, et Galojan võib kautsjoni vastu vabadusse pääseda, kuid peab 29. veebruaril taas kohtu ette tulema.

Vabakutseline ajakirjanik Chris Glew teatas Londonist Postimehele, et Galojani kautsjonisummaks on 2000 Suurbritannia naela ja tal on selle tasumiseks üks nädal, mispeale lastakse Galojan vanglast vabadusse.

Galojan oli enne kohtuistungit nutnud

Galojan ei tohi siiski Inglismaalt lahkuda ja tema pass ning ID-kaart jäävad politsei kätte. Samuti peab Galojan uuesti kohtu ette ilmuma ja 29. veebruaril toimuks siis põhjalikum küsimuse arutelu.

Täna kestis istung umbes 45 minutit ja Galojani advokaat väitis, et kogu süüdistus on lihtsalt Eesti riigi vimm ning tagakiusamises süüdistati nii peaministrit kui ka teisi ministreid.

Galojan kandis istungil oranžikat kampsunit ja musta kleiti ning jäi mulje, et ta võis olla enne istungit nutnud.

Galojan kardab tapmiskatseid või enda röövimist

Anna-Maria Galojan võeti erariietes politseinike poolt vahi alla, kui ta üritas uuendada oma Eesti passi, mis aegub 2013. aastal. Politseinike väitel oli Galojan «väga koostöövalmis».

Galojani advokaat süüdistas kohtus peaminister Andrus Ansipit, öeldes, et Ansipi olla Eestis teleintervjuus öeldud, et Galojan tuleks röövida.

Galojan kartvat ka tapmiskatseid või enda röövimist. Tallinna vanglat kirjeldati sõnaga «Gulag».

Samuti on Eesti justiitsminister väidetavalt «korrumpeerunud» ja Anna-Maria Galojan sai oma vangistamisest teada pere ja sõprade kaudu.

Advokaat lisas, et justiitsministril on Galojani e-mail ja mobiiltelefoni number, mistõttu saanuks minister Galojaniga ühendust võtta ja paluda tal Eestisse naasta.

Advokaadi väitel on see juhtum tõsisem kui Julian Assange’iga seotud kohtuasi.

Süüdistaja väitel oli Galojanil plaanis põgeneda USAsse.

Anna-Maria Galojani ei ilmunud 7. veebruaril vanglasse ning peeti Inglismaal Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles