Suurbritannias keelatakse samuraimõõgad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitluskunstide harrastajad mõõgaga
Võitluskunstide harrastajad mõõgaga Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia valitus kavatseb keelata samuraimõõkade müügi, kuna viimasel ajal on nendega tehtud rünnakute arv suurenenud.

Samuraimõõgad lisatakse keelatud relvade nimekirja ja neid ei tohi enam Suurbritanniasse sisse tuua, müüa ega üürida, kirjutab Reuters.

Erand tehakse ainult kollektsionääridele ja võitluskunstide harrastajatele.

«Valedesse kätesse sattunud samuraimõõgaga võib väga palju halba korda saata ning see on ohtlik relv,» sõnas Briti valitsuse esindaja.

Politsei esindaja jätkas, et neil oleva informatsiooni kohaselt hakkasid viimasel ajal suurenema samuraimõõkadega tehtud rünnakud.

«Neid rünnakuid tehti originaalmõõkade viletsate koopiatega ja mitte sellistega, mida kasutavad võitluskunstide harrastajad või mis on kollektsionääridel,» ütles politsei allikas.

Politsei tõi näiteks juhtumi, kus Eden Strange tungis jumalateenistuse ajal katoliku kirikusse ja vigastas samuraimõõgaga 11 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles