Galojani viimane hüüd enne vangiminekut!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojanist tehtud fotomontaaž
Anna-Maria Galojanist tehtud fotomontaaž Foto: Lugejapilt

Sõbrapäeval, vahetult enne arreteerimist Londonis, jõudis staarpoliitik Anna-Maria Galojan postitada oma Facebooki kontole viimased luuleread:

Sõber tunneb sõpra silmist,
sõber sõpra unustada ei saa.
Sõber peab sõpra hoidma, kaitsma ja...
Head sõbrapäeva mu kallid!

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv kinnitas eile Postimehele, et Interpolilt tulnud teate kohaselt on Galojan Londonis kinni peetud. Edasiste sammude kohta ei osanud Talv praegu veel midagi öelda.

Vastavalt kohtumäärusele pidanuks Galojan tulema vanglasse viie kuu pikkust vangistust kandma hiljemalt 7. veebruari hommikul kella 10ks, kuid seda ta ei teinud. Galojan ei ole esitanud kohtule ka taotlust vangistusaja alguse edasilükkamiseks. Seejärel taotles Tallinna vangla Galojani sundtoomist.

Galojani edasine saatus otsustatakse Londonis

Täna toimus Londonis Anna-Maria Galojani puudutav kohtuistung ja kohus otsustas, et Galojan võib kautsjoni vastu vabadusse pääseda, kuid peab 29. veebruaril taas kohtu ette tulema.

Vabakutseline ajakirjanik Chris Glew teatas Londonist Postimehele, et Galojani kautsjonisummaks on 2000 Suurbritannia naela ja tal on selle tasumiseks üks nädal, mispeale lastakse Galojan vanglast vabadusse.

Galojan oli enne kohtuistungit nutnud

Galojan ei tohi siiski Inglismaalt lahkuda ja tema pass ning ID-kaart jäävad politsei kätte. Samuti peab Galojan uuesti kohtu ette ilmuma ja 29. veebruaril toimuks siis põhjalikum küsimuse arutelu.

Täna kestis istung umbes 45 minutit ja Galojani advokaat väitis, et kogu süüdistus on lihtsalt Eesti riigi vimm ning tagakiusamises süüdistati nii peaministrit kui ka teisi ministreid.

Galojan kandis istungil oranžikat kampsunit ja musta kleiti ning jäi mulje, et ta võis olla enne istungit nutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles