Tadžikistan kuulutas nõidadele ja ennustajatele sõja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõid
Nõid Foto: allposters.com

Tadžikistani riigijuhid kuulutasid nõidadele ja ennustajatele sõja.

Tadžikistani parlamendi alamkojas oli arutlusel uus seaduseelnõu, mille jõustumisel seadusena saaks nõidumise ja ennustamisega tegelevaid isikuid suurte sumadega trahvida, vahendab metro.co.uk.

«Neid isikuid, kes tegelevad nõidumise ja ennustamisega, peaks trahvima 30 – 40 kordse miinimumpalga ulatuses,» seisab seaduseelnõus.

Nõidade ja ennustajate vastase sõja kuulutamise põhjuseks on asjaolu, et üha suurem osa inimesi ei lähe terviseprobleemide tekkides arsti juurde, vaid eelistavad posijaid.

Nõidadevastane seadus peab saama ka parlamendi ülemkojalt nõusoleku ja sellel peab lõpuks kinnitama president Emomali Rahmon. Kohalike arvates on see ainult formaalsus, sest see seadus surutakse läbi nii või teisiti.

Varasemal ajal keelas Tadžikistani president liiga kallite pidude korraldamise, luksusautodega sõitmise ja mobiiltelefonide kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles