Galerii: ACTA meeleolukas nädalavahetuse meeleavaldus Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva keskpäeval kogunes Tallinnasse Vabaduse väljakule kuni 3000 protestimeelset, et avaldada meelt inimõiguste toetuseks ja Eesti valitsuse tegevuse vastu ACTA leppe menetlemisel.

Suhtluskeskkonnas Facebook oli lubanud ACTA vastu meelt avaldama minna ligi 6500 Eesti inimest - Tallinnasse Vabaduse väljakule ligi 4200 ja Tartusse Raekoja platsile 2300 osalejat.

Tallinnas oli märgata oli peamiselt ingliskeelseid loosungeid. Kohapeal olid valdavalt nooremad inimesed, vahemikus 20-35 eluaastat. Paljudel oli ees Guy Fawkesi mask või peas fooliumist müts.

ACTA teemal võtsid sõna filmimees ja ühiskonnategelane Artur Talvik, MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse esimees Elver Loho, Reformierakonna poliitikud Kristiina Ojuland ja Igor Gräzin, IRLi kuuluv riigikogu liige Juku-Kalle Raid jt.

Kui enamusel sõnavõtjatel ja protestijatel olid peas fooliummütsid, siis Kristiina Ojuland eelistas pakase käes olla paljapäi ja Igor Gräzin ei soovinud loobuda oma  kelmikast kärbinahksest mütsist.

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles