Täna esilinastub uus Eesti mängufilm «Kinnunen»

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kinnunen»
Kaader filmist «Kinnunen» Foto: Internet

Täna esilinastub kinos Sõprus uus Eesti mängufilm – südamlik komöödia «Kinnunen».

Lavastajaks Andri Luubi esimene täispikk mängufilm tegeleb üldinimlike teemadega — suhtlemisraskused, igatsus perekonna, õnne ning harmoonia järele. Tegemist on esimese Eesti mängufilmiga, mis käsitleb eestlaste ja soomlaste vahelisi suhteid.

Tallinna sadamas on laeva pardalt vette kukkunud järjekordne soomlane. Ta on tulnud Eestisse, et endale korralik abikaasa leida. «Kinnunen» on komöödia Juha Kinnunenist ja pedagoog Õie Kannikesest, kes juhuse või saatuse tahtel teineteist õpetama hakkavad.

Kinnunen ei ole tavaline mees. Ta on Soome mees. Õie pole tavaline naine. Ta on Eesti naine. Ühist keelt ei ole kerge leida. Sest üks on naine. Ja teine on mees.

Tegu on südantsoojendava komöödiaga, kus Eestisse naist otsima tulnud soome mees armub oma keeleõpetajasse. Ülelahenaabrite vahelise tögamise käigus tulevad esile mõlema rahva koomilised ja vähemkoomilised omadused.

Filmi peaosas on soome näitleja Sesa-Petteri Lehto, kelle eelmine roll oli soomlase Aki Kaurismäki filmis «Laitakaupungin valot» («Äärelinna tuled», 2006).

Filmis teevad kaasa veel Maria Peterson, Hilje Murel, Ivo Uukkivi, Matti Ristinen, Jarkko Nyman, Jarkko Lahti, Katri Viljamaa, Ott Aardam, Markus Luik, Aleksander Eelmaa, Aarne Üksküla, Ester Pajusoo, Kersti Tombak, Ksenja Agarkova, Alisa Jakobi, Aleksander Katsai, Eva Eensaar-Tootsen ja Tarmo Song.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles