USA teismeline sai üheksa-aastase lapse tapmise eest eluaegse vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alyssa Bustamante
Alyssa Bustamante Foto: SCANPIX

USA teismeline, kes tunnistas üles üheksa-aastase naabri kägistamise ja pussitamise, sai eluaegse vanglakaristuse.

Praegu 18-aastane Alyssa Bustamante sõnas kohtus, et ta soovis teada, mis tunne tekib, kui kedagi tappa, kirjutab msnbc.com.

Bustamante tappis Elizabeth Olteni 2009. aastal Missouris St. Martinsis. Bustamante oli mõrva toimepanemise ajal 15-aastane.

Bustamantele esitati süüdistus esimese astme mõrvas, kuid mõisteti süüdi teise astme mõrvas. Selliselt süüdi mõistmine päästis ta vangistusest täiskasvanute vanglas, ilma võimaluseta armu paluda.

Teismeline tunnistas, et kägistas Oltenit ning siis lõi noaga mitu korda ta rinnakusse. Lõpuks lõikas kõri läbi. Ta mattis tapetu elukoha lähedasse metsa kaevatud madalasse hauda.

Bustamante advokaadid sõnasid kohtus, et teismeline kasutas antidepressant Prozacit, mis võis talle halvasti mõjuda ning ta vägivaldseks muuta. Bustamante olevat aastaid depressiooni all kannatanud ning ühel korral püüdis ta depressiooniravimite abil enesetappu teha.

Prokurörid aga märkisid, et Bustamante kaevas enne veretöö toime panemist kaks hauda, viidates et tal võis olla plaan ka end tappa.

Mõrvajuhtumi uurijad leidsid Bustamante päeviku, milles ta kirjeldab detailselt Elizabeth Olteni tapmist.

«Ma kägistasin, pussitasin ja nüüd on ta surnud. Esialgu ei tundnud ma midagi, kuid siis tekkis väga hea tunne. See oli lausa suurepärane. Samas olen natuke närvis. Peaks vist kirikusse minema,» seisab päevikus.

Bustamante läks pärast tapmist kiriku korraldatud noortepeole. Politseile aga teatati Olteni kadumisest ning last hakati otsima. Uurimine viis Bustamanteni, kes kõik üles tunnistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles