Rock Café täismaja tõi draakonitele 5000 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMA gaala 2012 glamuurne VIP publik
EMA gaala 2012 glamuurne VIP publik Foto: Viktor Burkivski

Muusikute ringkonnas levivad jutud, et Eesti muusikaauhindade jagamisel puhta töö teinud ja Euroopas üha fänne koguv indie-sensatsioon Ewert and The Two Dragons teenis 2. veebruari Rock Café kontserdiga 5000 eurot - bänd esines 1100 inimest mahutavas klubis täismajale.

«Dragons on praegu üks väheseid Eesti bände, kes Rock Café oludes ennast ka ära tasub,» kinnitab kontserdikorraldaja Gunnar Viese Õhtulehele.

Ta meenutab, et üldiselt on samaga hakkama saanud vaid välisartistid: Sepultura Brasiiliast 2007. aastal, Morrissey Suubritanniast 2009. aastal, Biffy Clyro Šotimaalt 2010. aastal ja mullu Guano Apes Saksamaalt. Eesti kollektiividest on välja müüdud Metsatöllu kontserte ning J.M.K.E. ja Singer Vingeri 25 aasta juubeli kontserdid.

Ewert and The Two Dragonsi mänedžer Toomas Olljum poetab, et summa suurusjärk on õige.

«Oleme algusest peale kasutanud sellist lihtsat meetodit: me ei lepi hinnas kokku lihtsalt niisama, et ütleme mingi arvu, vaid me lepime konkreetselt kokku piletihindades (sel puhul 14-20 eurot) ning korraldaja ja bändi vahelises protsentide jaotumises. Vastavalt sellele kujuneb lõpuks bändi hind,» selgitab Olljum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles