Huvi presidendikandidaadi vastu sundis fotosid varastama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: AP / Scanpix

Venemaa presidendikandidaadiks saanud Dimitri Medvedjevi isiku vastu on huvi lakke tõusnud, eriti huvitutakse tema lapsepõlvest.

Nii näiteks sattus tähelepanu alla ka Peterburi 305. kool, kus Medvedjev kunagi õppis, vahendab STT.

Nimelt varastati selle kooli vilistlasi käsitlevalt tahvlilt tema fotosid, kus osadel on ta koolipoisina ja osad on tehtud täiskasvanueas, kui ta oma endist kooli külastas. Mõnedel piltidel on ka Medvedjevi autogramm.

«Vargad viisid meile väga hinnalised fotod,» sõnas matemaatikaõpetaja Irina Grigorovskaja.

Õpetajad kahtlustavad, kas fotod viidi kaasa lihtsalt suveniiridena või siis plaanitakse need suure summa eest mõnele ajakirjandusväljaandele või fotokollektsionäärile maha müüa.

Grigorovskaja lisas, et Medvedjevi lemmikõppeaineks oli keemia ja talle meeldis kooli keemiaklassis tihti omapäi katseid teha.

«Ükskord tegi ta kodus katse ja midagi läks valesti. Äärepealt oleks kogu korteri maha põletanud, kuid vanemad said õigel ajal tulekahju kustutatud. Hea, et poisiga midagi ei juhtunud,» meenutas praeguse presidendikandidaadi endine õpetaja.

Õpetajad lisasid, et juba esimeses klassis teadis Dimitri Medvedjev, kelleks ta tahab saada.

«Tema suurimaks sooviks oli juristiks saada ja selleks ta ka sai,» ütlesid õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles