Linn kutsub pühapäeval värskesse õhku

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval on kõik viljandlased oodatud esimesele talvisele matkale, mille kontrollpunkt on Viljandi järve ääres rannavalve majas avatud kella 11—14.


Viljandi spordikeskuse juhataja asetäitja Igor Tavaste sõnul on talvised tervisespordiüritused tavapäraselt korraldatud küll suusamatkana, kuid tegelikult pole tähtis, mil viisil inimesed liikumisrõõmust osa saavad.

«Matkasarja eesmärk on rahvas õue meelitada. Kas ta tuleb suusatama, uisutama, kepikõndi tegema või lihtsalt jalutama, pole oluline. Igaüks leiab endale sobiva ja võimetekohase tervisepordi vormi ise,» kõneles ta.

Tavaste kinnitusel saab praegu Viljandi järve ümbritseval terviserajal päris hästi suusatada. «Klassikajälge pole sinna küll võimalik lõigata, aga uisutehnikas seal suusatada saab. Rajapõhi on kinni sõidetud kogu trassil.»
Järvejääl on spordikeskus puhastanud ligi seistmekilomeetrise uisuraja.

Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson andis reede õhtul teada, et päeva jooksul on Viljandi järve lumele lõigatud üheksa kilomeetrine klassikaline suusajälg, millel saab sõita ka uisutehnikas.  «Kinnisõidetud rajale on kahele pole sisse lõigatud klassikalise sõidutehnika jälg,» andis Jürisson reede õhtul teada. «Lisaks on suusajälg sisse aetud Valuoja orgu, kus on võimalik sõita mõlemas sõidutehnikas. Tõsi, raja kvaliteet on seal kohati nigalavõitu.»

Spordikeskuse juhataja asetäitja Igor Tavaste selgitust mööda on pühapäevane spordiüritus kavandatud mitmele järgnevale nädalalõpule - sõltuvalt ilmast kas siis suusa-, uisu- või miks mitte ka jalgsimatkana.

«Kontrollpunktis saavad kõik soovijad endale matkakaardi, kuhu nagu ikka märgitakse kõik nende osavõtukorrad,» rääkis Tavaste. «Ergutuseks loosime kevadel osalejate vahel taas välja mitmesuguseid meeneid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles