Las Vegas saab maffiamuuseumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Bugsy Siegel
Benjamin Bugsy Siegel Foto: Wikipedia.org

Las Vegasesse plaanitakse rajada kohalikku organiseeritud kuritegevuse ajalugu käsitlev muuseum.

Muuseumis saab tutvuda kuulsamate Las Vegasega seotud mafioosode elulugudega ja nende poolt 1940.- 1950. aastatel rajatud mängupõrgulinna ajalooga, kirjutab foxnews.com.

 

Lisaks mafioosodele esitletakse tulevases muuseumis ka neid jahtinud FBI ja politsei kuulsamaid esindajaid.

 

«Osaleme meeleldi Las Vegasesse rajatava maffiamuuseumi projektis ja anname eksponaatideks näiteks pealtkuulamisaparaate ja fotosid,» lausus FBI esindaja Dan Carron.

 

Las Vegase linnapea Oscar Goodmani kinnitusel pannakse muuseumis erilist rõhku Benjamin Bugsy Siegelile, keda peetakse Las Vegase rajajaks.

 

«Bugsy Siegel oli see, kes keset Nevada kõrbe asunud väikesest külast  hakkas mängupõrgute linna rajama. Siegel sai 1946. aastal  oma idee elluviimiseks raha maffiapankurilt Meyer Lanskylt, kuid ei suutnud eelarve piiresse jääda ja selle tõttu sai 1947.aastal kuuli,» meenutas Goodman.

 

Goodman lisas, et uues muuseumis käsitletakse peale Siegeli veel teiste kohalike mafioosode nagu Meyer Lansky, Frank Rosenthali ja Anthony Spilotro elu.

 

«Spilotro ja Rosenthal olid äripartnerid 1970. aastatel, kui viimasele kuulus mitmeid Las Vegase kasiinosid. Spilotrol tekkisid hiljem ärilised probleemid ja ta lasti 1986. aastal maha,» oli linnapea asjaga kursis.

Alates 1980. aastatest on Las Vegasest organiseeritud kuritegevus välja tõrjutud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles