Artur Talvik korraldas Toompeal «mässu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Mängufilm «Mäss», mille peaosas on lauljanna Liisi Koikson, ehmatas möödunud nädalal oma võtetega nii mõndagi hiljapeale jäänud riigikogulast.

Just siis «vallutati»  1924. aasta detsembriülestõusust pajatava «Mässu» tarvis Toompea lossi, kirjutab Kroonika.

 

««Vallutama» asume Riigikogu tööpäeva lõpus. Kui mõni riigikogulane on töölt lahkumisega hilinenud, võib ta südamerabanduse saada küll. Autod teisaldame. Ei saa lubada, et 1924. aastat kajastavas filmis paistab mõne riigikogulase Ford Sierra või Lexus,» muheles produtsent Artur Talvik võtete eel.

 

«Mässu» võtted kannatavad võrdlust isegi George Bushi külaskäigu ja aprillirahutustega – selle filmi võtted on nende sündmuste järel teesulgude poolest Tallinnas suurim avalik üritus.

 

Rekordi lõi «Mäss» valgustusega.

 

«Nii suure hulga valgustusega pole varem töötatud, võib-olla nõukogude ajal kunagi,» sõnas Talvik.

 

Võtteperioodiks on renditud kogu Eestis olemas olev spetsiifiline valguspark, Soomestki lisa toodud. Kuna sündmustik hargneb ööhämaruses, vajab «Mäss» Talviku sõnul  sedavõrd jõulist valgust nimelt selleks, et  tekitada filmis taevasse kuu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles