Costa Concordia kapteni kajutist leiti tantsijanna aluspesu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domnica Cemortan ülekuulamiselt lahkumas
Domnica Cemortan ülekuulamiselt lahkumas Foto: SCANPIX

Itaalia õnnetuslaeva Costa Concordia kapteni Francesco Schettino kajutist leiti  Moldova päritolu tantsijanna Domnica Cemortani aluspesu ja muid rõivaid.

Naise rõivad ning meigikoti avastasid sukeldujad, kes kapteni kajuti prokuröride käsul läbi otsisid, edastab AFP.

Koduarestis olevale 52-aastasele Schettinole võidakse esitada süüdistus laevalt põgenemises ning tapmises.

Leidis kinnitust, et kapteni kajutis olnud esemed kuuluvad 25-aastasele Cemortanile, kes töötas sellel laeval tantsijana ning kes mitme tunnistaja sõnul oli 13. jaanuari saatuslikul õhtul koos kapteniga.

Grosseto prokurörid kuulasid Cemortani üle. Naine tunnistas, et on kapteni armuke, hoolimata sellest, et mees on abielus ja tal on tütar.

Ülekuulamine toimus Grosseto politseijaoskonnas ning see kestis kuus tundi. Talt küsiti ka asjade kohta, mis leiti kapteni kajutist.

«Cemortani kinnitusel on ta kaptenisse armunud. Tantsijannat ei hoidnud tagasi fakt, et Schettino on abielus ning tal on laps,» teatasid ülekuulajad.

Cemortan olevat öelnud, et kapten ei ole õnnetuses süüdi, vaid ta on patuoinas, kelle hea reputatsioon hävitati.

Costa Concordia meeskonnaliikmete ja reisijate sõnul nägid nad Schettinot ja Cemortani natuke aega enne õnnetust koos einestamas.

Cemortan sõnas hiljem ülekuulajatele, et kapten kutsus ta endaga silda kaasa, kuna Giglio saare juures pidi toimuma austusavaldusmanööver.

«Olin sel ajal sillal, kui laev karile sõitis,» väitis naine.

Kapten Schettino valearvestuse tõttu sattus laev ohtu ning vajus sisse voolanud vee tõttu kreeni. Laeva pardal oli üle 4200 reisija ja meeskonnaliikme.

Hukkus 17inimest, 15 on siiani kadunud.

Peaprokurör Francesco Verusio sõnul on Cemortan tähtis tunnistaja, kui ta tõesti kriitilisel momendil kaptenisillal oli ning nägi, mis seal toimus.

Costa Concordia tüürimeeste sõnul sattus kapten paanikasse.

Verusio lisas, et Cemortani ei süüdistata mitte milleski. Kapten Schettino on oma kodus, mis asub Napoli lähedal Meta di Sorrentos, koduarestis.

Kui kapten süüdi mõistetakse, võib teda kuni 12-aastane vanglakaristus ees oodata.

Cemortan kuulus Costa Concordia meeskonda, töötades nii tantsija kui kruiisijuhina. Õnnetuse ajal oli tal puhkus ja ta oli laeval tavalise reisijana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles