Festival "Koolitants" alustab 15. hooaega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants 2006. aastal.
Koolitants 2006. aastal. Foto: MARGUS OTT/VIRUMAA TEATAJA

28. jaanuaril on "Koolitants 2009" 15. hooaja avapäev Viljandis. Lääne-Virumaa maakondlik tantsupäev peetakse Rakvere teatris 22. veebruaril kell 15.


Praeguseks on registreerunud 304 tantsutruppi, kes viieteistkümnel maakondlikul tantsupäeval esitavad kokku 745 algupärast tantsu.

Lisandunud on kaks uut tantsukategooriat - säästutants, propageerimaks üldist kokkuhoidu, ning šõutantsust on end n-ö lahti rebinud tänavatants.

Kokkuhoidu saab näha ka mujal - näiteks korraldatakse igas maakonnas suur kostüümitäika, kuhu kõik tantsutrupid on oodatud oma ülearuseid kostüüme müüma. Oma kostüümilaoga tuleb kohale ka festivali korraldaja Eesti Tantsuagentuur.

Teise asjana valmib suur vaip, mille punumisele saavad kaasa aidata kõik festivalil osalejad. Lõppkontserdil leiab see sentimentaalse väärtusega vaip endale uue omaniku.

Kõiki tantse on hindamas professionaalne põhižürii - Mart Kangro, Anastassia Shois ja Siret Luugima. Igas maakonnas lisandub põhižüriile veel kaks liiget, sel aastal uudsena ka üks 15aastane žüriiliige igast maakonnast.

Õhtuid juhib tantsutäht Lauri Pedaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles