Anorektikust arst kaalus surres vähem kui 25 kilogrammi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anorektikust arst kaalus surres vähem kui 25 kilogrammi
Anorektikust arst kaalus surres vähem kui 25 kilogrammi Foto: SCANPIX

Suurbritannias suri arorektikust lastearst, kelle kehakaal oli surres vähem kui 25 kilogrammi.

Cambridge´i ülikoolis arstihariduse saanud 30-aastane Melanie Spooner kannatas selle haiguse all suure osa oma elust, edastab The Telegraph.

Spooneril tekkis anoreksia, kui ta oli 13-aastane.

Noor arst leiti surnuna möödunud aasta 25. septembril ta korterist. Naisele tõi surma alakaalust tingitud südame seiskumine.

Spooner oli alates 2010. aasta oktoobrist mitu korda haiguslehel. Teda uurinud toitumisarsti Clare Gerada sõnul ei olnud prognoos ta tervise kohta just hea.

«Ta ei soovinud, et temasse suhtutakse nagu teismelisse. Tal oli psühholoogiline probleem, kuid ta ei tulnud sellega toime. Samas kulges ta haigus stabiilselt. Natuke aega enne oma surma suutis ta üle aastate esimest korda avalikus kohas süüa ning isegi toitu nautida,» lisas arst.

Gerada lisas, et haiguse tõttu ei saanud Spooner töötada, ta elas töötu abirahast ning see tegi talle muret.

Readingist pärit naine töötas pärast ülikooli lõpetamist Lewishmai ülikooli haiglas ja Lõuna-Londonis Evelina Children`s Hospitalis.

Viimati nähti Spoonerit elusana 23. septembril 2011. aastal. Ema saatis sõnumi ja küsis, kuidas ta tütrel läheb. Naine vastas, et tuleb toime.

Vanemad läksid 25. septembril tütrele külla. Spooner elas Kagu-Londonis Woolwichis Argylle Roadil. Vanemad ei pääsenud sisse, kuna uks oli seestpoolt ketis. Nad lõhkusid keti, pääsesid korterisse ja leidsid elutoa põrandalt tütre surnuna.

Köögis oli kiri, milles seisis, et tütar armastab vanemaid ja teisi pereliikmeid väga.

Sündmuskohale kutsutud parameedikud tunnistasid ta kell 15.32 kohaliku aja järgi surnuks.

Lahkamine näitas, et surres kaalus Spooner vähem kui 25 kilogrammi. Samas ei leitud ta organismis mingit meditsiinilist probleemi, mis oleks võinud südame seiskumise tekitada.

Patoloog Peter Jerreati arvates seiskus noore naise süda anoreksiast tingitud alakaalulisuse tõttu.

Noore arsti surmajuhtumit käsitleti kohtus, kus olid ka ta vanemad tunnistajateks.

Naise arstist isa Robert Spooneri kinnitusel kannatas ta tütar anoreksia all alates teismeliseast, kuid samas otsis oma probleemile abi ning ravi.

Kohus langetas otsuse, et Spooner suri loomulikku surma, mille põhjustas anoreksia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles