Kuldnõela nominendid on...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dolls - Liisi Eesmaa ja Karolin Kuusik
Tallinn Dolls - Liisi Eesmaa ja Karolin Kuusik Foto: Laura Kallasvee

Parima moedisaineri auhind Kuldnõel antakse sel kevadel üle juba 14ndat korda. Sel korral on Eesti olulisema moeauhinna tseremoonias oodata olulist kvaliteedihüpet – enam ei toimu gaala kaubanduskeskuses vaid hoopis näituse kujul Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (hüüdnimega Laste Maailm) kevadise Tallinn Fashion Weeki tähtsündmusena.

Nii on kõigil moesõpradel - mitte vaid kitsal kutsutute ringil - haruldane võimalus näha enam kui kahe nädala jooksul nominentide kollektsioone ka lähedalt ja anda märku oma lemmikust.

Disaini- ja Arhitektuurigalerii on ideaalne koht, et teha nähtavaks parim, mis on pakkuda eesti moedisainil!

Kuldnõela kollektsioonide puhul on arvestatud eelkõige disaineri panust kohalikku moepilti möödunud 2011. aastal.

Žürii arvestas nii disaini uuenduslikkust, kommerts võimekust kui ka esteetilist sõnumit. Žüriisse kuuluvad: Eesti Kunstiakadeemia rektor ja tekstiilikunstnik Signe Kivi, Kaubamaja kaubandusdirektor Edward Köster, moeanalüütik Kristina Herodes, moeanalüütik Urmas Väljaots ning Eesti Päevalehe kultuuritoimetaja ja ehtekunstnik Tanel Veenre.

Nominatsioone jagati ka sel korral kahes kategoorias – Kuldnõel professionaalsele ning end juba aastatega tõestanud disainerile ja Väike Nõel noortele moeloojatele.

Kuldnõela näitus Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6) on avatud 2.- 17. märtsini 2012.




Kuldnõela nominendid

Aivar "Antonio" Lätt värske joone ja terava stiilitajuga loodud meesterõivaste kollektsioon Baltmanile

Tiina Talumees suursugune ja pidulik kollektsioon „Daami portree“, vikerkaarevärviline kevadkollektsioon ja raamat „12 värvi“.

Liisi Eesmaa särav autorikollektsioon „Kolmlõige“ Tallinna moenädalal, disain kaubamärgile Tallinn Dolls

Karolin Kuusik teravmeelne disain kaubamärgile Tallinn Dolls
 

Väikese Nõela nominendid

Piret Ilves askeetlik ja stiilipuhas kollektsioon Tallinna moenädalal
Britt Samoson uuenduslik kollektsioon „Square Cut" Tallinna moenädalal
Kristel Kuslapuu volüümikate kudumitega kollektsioon „Zebra on Acid” Tallinna moenädalal


Žürii

Eesti Kunstiakadeemia rektor ja tekstiilikunstnik Signe Kivi
Kaubamaja kaubandusdirektor, moeanalüütik Kristina Herodes
Moeanalüütik Urmas Väljaots
Kaubamaja kaubandusdirektor Edward Köster
 



Nominentidest

Aivar "Antonio" Lätt

Antonio trump on väga selge visioon ja filigraanne stiilitaju. Tal on ka piisavalt loomingulist jõudu, heas mõttes fanatismi, et jõuda välja ideede teostamiseni sada portsenti. Baltmani kollektsioon oma tänases stiilis, kaasaegses arrogantsis ja kuulikindlas kvaliteedis on minu arvates üks kohaliku moetööstuse eredamaid tähti.

Tiina Talumees

Tiina moekunst ei jäta külmaks kedagi, tema imetlev-loojaalsete püsiklientide armee on aukartust äratav. Sümpaatne on ka tema julge hoiak mitte isegi püüda oma naiselikke ja külluslikke fantaasiaid mingi põhjamaise vaoshoituse alla painutada. Eelmisel aastal suurgildi hoones esitletud kollektsioon on väga veenev.

Liisi Eesmaa
Karolin Kuusik

On omamoodi kangelastegu, kui kaks väga erinevat loovisiksust suudavad oma ideed ühendada ja sünnib üks terviklik, selgelt isikupärase käekirjaga moemärk. Lisaks mitmele moodsale, mängulisele ja meeldejäävale Tallinn Dollsi etteastele oli Kolmlõike etendus, milles säras ka Liisi looming, usutavasti lõppenud moeaasta nael.
 
 

Väikese Nõela nominendid

Piret Ilves

Askeetlik ja stiilipuhas kollektsioon Tallinna moenädalal. Võime väheste vahenditega palju öelda on meistri tunnus. Pireti töid vaadates võiks arvata, et nende taga on mõni moemaailma vana kala, mis on autori noorust teades ju eriti hea saavutus.
 
Britt Samoson

Uuenduslik kollektsioon „Square Cut" Tallinna moenädalal. Kui moekunsti saavutusi mõõta ainult ideede originaalsuse skaalas, võiks tänaste moenoorte hulgas ilma pikema jututa Briti ära kroonida.

Kristel Kuslapuu

Volüümikate kudumitega kollektsioon „Zebra on Acid” Tallinna moenädalal. Kristeli erk ja optimistlik looming tõmbas tähelepanu esimesest etteastest peale. Moenädalale loodud kollektsioonis oli omanäoline ulakus saanud moekunstis, mis võiks otseteed massidesse minna.

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles