Naised oskavad meestest paremini parkida?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised oskavad meestest paremini parkida?
Naised oskavad meestest paremini parkida? Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et naised tulevad auto parkimisega paremini toime kui mehed.

Uuringus jälgiti autojuhtide parkimisoskusi parkimisfirma NPC 700 parkimisplatsil ühe kuu jooksul, kirjutab Helsingin Sanomat.

Siis vaadati turvakaameralindistusi 2500 masinaomaniku tegevusest parkimisel.

Uuringu esimene osa keskendus autojuhtide oskusele leida vaba parkimispaika. Mehed ei näidanud parkimiskoha otsimise ajal üles kannatlikkust ning sõitsid parkimisalale kiiremini.

Naised seevastu sõitsid parkimiskohta aeglasemalt ja leidsid kergemini vaba parkimisruudu, kuhu said auto parkida.

Naised olid meestest masina parkimisel hoolikamad, püüdes autoga sõita ruudu keskele. Kolm neljandikku naisautojuhtidest sai selle ülesandega väga hästi hakkama.

Ka parkimiskohale sõitmises olid naised edukamad. 39 protsenti naistest sõitis ruudule ilma lisamanöövreid tegemata, meestest vaid 28 protsenti.

Mehed samas olid naistest kiiremad parkijad. Meestel kulus parkimiseks keskmiselt 16 sekundit, naistel seevastu 21 sekundit.

Naiste aeglasem parkimine tuli kasuks, kuna 52 protsenti naistest parkis väga täpselt. Meestest vaid 25 protsenti suutsid auto täpselt parkida.

Menusaate «Top Gear» üks saatejuhte James May kommenteeris, et selle kriteeriumi järgi autojuhtide oskuste mõõtmine on mõttetu.

«Mis saab siis, kui kõrval olev auto on viltu pargitud? Autojuht peab eelkõige vaatama, et ta enda masin on teiste autode suhtes parimas asendis, mitte parkimiskoha suhtes,» arvas May.

Uurijate sõnul asetas nüüdne uuring kahtluse alla varasema väite, et mehed suudavad paremini ruumiliselt mõelda ja selle tõttu ka paremini parkida.

Kui uuringus osalenud naistelt küsiti nende parkimisoskuse kohta, siis 18 protsenti arvas, et naised pargivad paremini kui mehed. Kui paluti naisi võrrelda oma parkimist abikaasade või elukaaslaste parkimisoskusega, siis 29 protsenti naistest pidas end paremaks parkijaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles