Lõuna-Inglismaal sadas müstilisi siniseid «tarretisepalle»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Inglismaal sadas müstilisi siniseid «tarretisepalle»
Lõuna-Inglismaal sadas müstilisi siniseid «tarretisepalle» Foto: Wikipedia.org

Teadlased uurivad Lõuna-Inglismaal alla sadanud kummalisi pehmeid ja sinist värvi tarretist meenutavast ainest koosnevaid palle.

Bornemouthis elava Steve Hornsby sõnul oli nende ümarate objektide diameeter keskmiselt kolm sentimeetrit, edastab news.com.au.

Need «tarretisepallid» sadasid alla koos raheteradega. Bornemouthi tabas rahetorm 27. jaanuaril.

«Neid palle oli raske maapinnalt noppida, kuna nad olid nagu tarretisest. Ma tõin lusika ja purgi, et neid kummalisi asju korjata. Neil pallidel oli kõvem väliskiht, kuid siseosa oli  väga pehme. Need pallid langesid vaid paarisaja ruutmeetri suurusele alale,» selgitas inglane.

Hornsby kinnitusel ei olnud «tarretisepallidel» lõhna ning nad ei jäänud ka veepinnale.

«Olen töötanud aastaid lennukiinsenerina ning näinud selle tõttu väga kummalisi asju, mis taevast sadada võib. Selliseid palle ei ole ma varem aga näinud,» teatas mees.

Briti meteoroloogiaameti esindaja arvates ei saa nende marmorkuulide suuruste pallide puhul tegemist olla ilmast tingitud loodusobjektidega.

Kohalikud on välja käinud oma nägemusi, mis need olla võivad. Osa arvas, et tegemist on kunstkristallidega, millega kaunistatakse lillebukette, teised aga, et tegemist on mängupüstoli laskemoonaga.

«Võimalik, et need tekkisid atmosfääri saastest. Saastest võivad moodustuda ümarad objektid, mis langevad nagu raheterad,» arvas Hornsby.

Hornsby saatis need pallid Bornemouthi ülikooli teadlastele uurimiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles