Palgavaidlus viis Indias juhi tapmiseni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgavaidlus viis Indias juhi tapmiseni
Palgavaidlus viis Indias juhi tapmiseni Foto: SCANPIX

Indias lõppes tööandja ja töötajate vaheline palgavaidlus sellega, et firmajuht tapeti.

Ida-Indias Yanamis tekkis tapmise tõttu skandaal, edastab AFP.

Regency Ceramics tehase töölised nõudsid alates möödunud aasta oktoobrist kõrgemat palka ja koondatud töötajate tööle ennistamist.

Päev enne juhi tapmist vallandati töötajate ametiühingu liider Murali Mohan. Mohan saabus pärast seda koos oma toetajatega ja seiskas tehases töö. Tehase juhtkond kutsus politsei, kes lasi käiku karmid meetmed.

Kokkupõrkes sai 20 inimest vigastada. Mohani vigastused olid nii rasked, et ta suri teel haiglasse.

Mohani surma peale vihastanud töötajad pistsid põlema firma 50 kaubaautot ning võtsid tehasehoonest kaasa kõik, mida võtta andis.

Pärast seda kogunesid töötajad politseijaoskonna ette, süüdistades politseinikke mõrvas.
Politsei avas meeleavaldajate pihta tule.

Kaheks inimest sai kannatada, kaks neid viidi haiglasse kriitilises seisundis. Politsei arreteeris üle 100 meeleavaldaja.

Kaose keskel tungisid tehastöölised Regency Ceramics juhi K.C. Chandrashekhari koju ning peksid ta metalltorudega surnuks.

Indias on keskmine palk alla 3000 euro aastas. See palgamäär on arenevate turgudega ehk BRIC-riikide Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina seas kõige madalam, kuigi majanduskasv on seal kiire.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles