Anna-Maria Galojan põgenes Londonisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan tähistas oma sünnipäeva Vabariigi aastapäeval Patarei vanglas. Sünnipäevalast õnnitlemas ärimees Raivo Raidam
Anna-Maria Galojan tähistas oma sünnipäeva Vabariigi aastapäeval Patarei vanglas. Sünnipäevalast õnnitlemas ärimees Raivo Raidam Foto: Aivar Pärtel

Täna selgus, et ligi 60 000 euro omastamises süüdimõistetud MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuhist staarpoliitik  Anna-Maria Galojan peab minema viie kuu pikkust vangistust kandma 7. veebruaril.

Tegelikult seda ilmselt ei juhtu, sest Galojan on Eestimaa tolmu juba jalgadelt pühkinud. 

«Jah, see vastab tõele! Olen hetkel Londonis ja ei kavatse niipea Eestisse naasta,» kinnitab Galojan. «Mul on siin palgatud juba uued advokaadid, kes töötavad täistuuridel.»

«Nende eesmärgiks on Eestis jõustunud kohtuotsus võimalikult kiiresti tühistada. See võib võtta aega siiski kuni kuu või rohkemgi.»

«Selle aja jooksul ei soovita advokaadid mul Eestisse loomulikult tulla. Nende järgmiseks eesmärgiks on kaevata juhtum edasi Euroopa Kohtusse ning pole ka võimatu Eesti riigi kohtusse viimine.»

«Eestlased ärgu saagu minust valesti aru. Ma ei kaeba konkreetseid inimesi kohtusse, vaid režiimi, mis inimesi taga kiusab.»

«Tegelikult ma armastan Eestimaad. Ma olen seal sündinud ja üles kasvanud. Näiteks ei saa president Ilves tunda sama, mida mina oma kodumaa vastu tunnen, sest ta on väliseestlane.»

«Igatsen juba praegu koju,» ütleb Galojan nukralt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles