Õiged poisid tõmbavad snuffi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Rat King» afterparty klubis Studio.
"Õlle peale soovitan nuusutada higist pintsakut või snuffi ehk nuusktubakat
Filmi «Rat King» afterparty klubis Studio. "Õlle peale soovitan nuusutada higist pintsakut või snuffi ehk nuusktubakat Foto: Viktor Burkivski

Neljapäeval, 19. jaanuaril toimus kinos Solaris Eesti-Soome koostöös valminud noortefilmi «Rat King» esilinastus. Meeleolukas järelpidu peeti Sauna tänava klubis Studio.

Filmi jätkupidu oli meeleolukas. Kes lõhkus klaase, kes möllas tantsupõrandal... Tõsisemad poisid, kes ei viitsinud õue suitsu tegema minna, tõmbasid tantsupõrandal ninna snuffi.

Mis on nuusktubakas?

On kindlaks tehtud, et nuusktubakas sisaldab 28 erinevat vähkitekitavat ainet ning et see on tervisele kahjulik.

Snuff ehk nuusktubakas on pulbriks jahvatatud või hõõrutud valmistubakas, mis on ette nähtud ninna tõmbamiseks. See sisaldab nikotiini (nagu ka sigaretid), mis on sõltuvust tekitav aine. Snuff on üldine termin, mis algselt viitas ainult kuivale nuusktubakale, mis oli peamiselt populaarne 18. sajandil.

Nuusktubakas on tervisele kahjulik ning tekitab sõltuvust!

Nuusktubakaga on oht, et n-ö diilerite käest ostetud nuusktubakasse võib olla segatud teisi narkootilisi aineid, mida siis tarbitakse enese teadmata ning satutakse neist sõltuvusse.

Lisaks kaasnevad nuusktubakaga järgmised terviseohud: nuusktubakas sisalduv nikotiin on mürgine aine, mis tekitab sõltuvust, ning suur annus nikotiini võib põhjustada hingamiskrampe, halvatust, surma.

Nikotiin koormab südant, soodustab veresoonte lubjastumist, mis omakorda põhjustab vereringehäireid.

Risk haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse, loob soodsa pinnase vähi tekkeks, suureneb risk haigestuda suu-, neelu- ja kõhunäärmevähki.

Lisaks eelnevale kahjustab nuusktubaka ninna tõmbamine nina limaskestasid. Arvatakse, et nuusktubakas tekitab sõltuvust veelgi kiiremini kui sigaretid. Nuusktubakaga satub vereringesse lühikese ajaga suur doos nikotiini.

Euroopa Liidus on nuusktubaka müük lubatud vaid Rootsis.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles