Paar hoidis lapse sugu viis aastat saladuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema lapsega (pilt on illustreeriv)
Ema lapsega (pilt on illustreeriv) Foto: SCANPIX

Briti paar avaldas viimaks oma viieaastase lapse soo.

46-aastane Beck Laxton ja 44-aastane Kieran Cooper varjasid pool aastakümmet oma poja Sasha sugu, vahendab Yahoo! Shine.

«Soovisin vältida igasuguseid stereotüüpe. Pean stereotüüpe põhimõtteliselt tobedateks. Miks peaks inimesi kategooriatesse jagama?» seletas Laxton, et soovis lubada lapsel lihtsalt laps olla.

Paar otsustas lapse sugu varjata juba siis, kui Laxton beebiootel oli. Nad avaldasid tõe vaid mõnele lähedasele sõbrale ja pereliikmele, kuid suutsid ülejäänud maailma teadmatuses hoida. Nüüd läks poiss aga kooli ja saladus tuli avalikustada.

Sasha kannab neid riideid, mida soovib - olgu selleks siis vanema õe või venna vanad rõivad. Ühel tuttavatele saadetud fotol kandis Sasha sädelevat roosat tüdrukute trikood. «Lastele meeldivad sädelevad asjad. Ja kui keegi pidanuks teda selle pärast tüdrukuks, kuidas see teda mõjutanud oleks?» ütles naine.

Sashal on ka palju nukke, kuid Barbie'd on keelatud, sest need on «kohutavad».

Koolis tuleb Sashal harjuda, et kaaslased teda poisiks peavad. Sellegipoolest üritab ema vahele segada - koolil on poistele ja tüdrukutele erinevad koolivormid, kuid Sasha kannab pükste peal tüdrukute pluusi.

«Ma ei teeks seda, kui see teda õnnetuks teeks. Hetkel ei paista see teda üldse häirivat ja meil pole sel teemal probleeme ette tulnud,» lisas Laxton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles