Sõbrad Raud ja Sal-Saller lähevad ühistuurile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Märtis peetaval tuuril «RaudSaller» räägivad muusikud Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller oma muusikalistest eelistustest ning esitavad nii Mr. Lawrence'i, Generaator M-i kui ka Smilersi lugude paremikku, kirjutas

Elu24

.

Raua sõnul mängivad nad neid lugusid, mida kuulates üles kasvasid, ja neid, mille kas ühiselt või eraldi on kirjutanud. Samuti ei saa kontsert Raua kinnitusel olema traditsiooniline, vaid kontsert-vestlus.

Sal-Saller lisas, et juttu tuleb kindlasti sellest, miks just need laulud esitusele tulevad ja mida need meestele tähendavad. «Mõtlesime lihtsalt, et kui me rahvale kahekesi 20 lugu järjest ette mängime, siis ei ole see hästi põhjendatud,» leidis ta.

Sal-Saller vihjas lohutuseks Smilersi fännidele, et esitusele võib tulla ka selle bändi loomingut, ent põhirõhk on ikkagi meeste lemmikmuusikal. «Loomulikult ei saa me kõiki oma lemmiklugusid ette mängida - selleks kuluks umbes kolm ööpäeva,» naeris ta ning lisas, et kontserdil kõlavad lood hoopis teistmoodi, kui inimesed on harjunud neid kuulma.

«Selle kontserdi mõte ei ole mängida lugusid, mida kõik inimesed teavad, aga meie eesmärk ei ole teha ka ilmtingimata mingit vanade hittide paraadi,» seletas Sal-Saller.

Plaan koos kontserte anda tekkis meestel juba eelmisel suvel, sest koos on musitseeritud aastaid.

Ja Raud on Sal-Salleri kinnitusel raudselt vormis, et pikale kontserttuurile minna.

«Mihkel teeb ja mängib kogu aeg midagi, see ei ole nii, et ta pole 25 aastat pilli mänginud,» oli Sal-Saller sõbra muusikalistes võimetes kindel ja lisas, et eesolev tuur on teda ennastki rohkem pingutama pannud. «Ma ei ole muidu kunagi mingi eriline proovitegija mees olnud, aga nüüd teeme kõvasti proove,» tunnistas ta.

Tuuri kontserdid

01.03 kell 19 Pärnu Endla teater
02.03 kell 19 Tallinna Vene Teater
03.03 kell 19 Haapsalu kultuurikeskus
04.03 kell 19 Viljandi Pärimusmuusika Ait
06.03 kell 20 Aruküla kultuurikeskus
08.03 kell 19 Keila kultuurikeskus
09.03 kell 19 Tartu Vanemuise suur maja
10.03 kell 19 Paide kultuurikeskus
11.03 kell 19 Võru kultuurimaja Kannel
13.03 kell 19 Rapla kultuurikeskus
14.03 kell 19 Rakvere teater

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles