Transseksuaal kehastus günekoloogiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transseksuaal kehastus günekoloogiks
Transseksuaal kehastus günekoloogiks Foto: SCANPIX

Tšehhi politsei arreteeris transseksuaali, kes esines günekoloogina ning vaatas ebaseaduslikult läbi suure hulga naisi.

30-aastane Alaxendra Svobodova sündis mehena Martin Slobodana, edastab Daily Mail.

Ta lasi teha soovahetusoperatsiooni ning käivitas oma eraarstipraksise.

Tšehhi politsei arreteeris valearsti sellel nädalal ta Bechynes, kus ta praksis asub.

«Mulle oli suureks šokiks, et mu günekoloog ei olegi arst ning tal puudub diplom. Veelgi enam šokeeris see, et tegemist on isikuga, kes varem oli mees. Loodan, et see pervert pannakse luku ja riivi taha,» lausus üks võltsgünekoloogi patsientidest, 35-aastane Lucie Hrabalova.

Svobodova lasi soomuutmisoperatsiooni teha 2001. aastal Saksamaal, kuna siis ei olnud seda ta kodumaal Tšehhis võimalik teha.

«Talle esitatakse süüdistus valetamises ning inimeste privaatsusesse tungimises, illegaalsete ravimite, milles sisaldub narkootilisi aineid, väljakirjutamises,» sõnas politseiuurija Jiri Matzner.

Matzneri sõnul on neil käsil 20 naise juhtumid. Need naised olid selle võltsarsti patsiendid.

«Svobodova on väga ettevõtlik, samas on tal pikk kriminaalne minevik. Kui kohus ta süüdi mõistab, saab ta pika vanglakaristuse,» jätkas politseiuurija.

Kuus aastat tagasi kehastus sugu vahetanud Svododova advokaadiks, kandes siis nime Sandra Svododova. Ta esindas mitmel juhtumil oma kliente kohtus.

2009. aastal pettis ta ühelt kliendilt välja suure rahasumma, ta arreteeriti ning mõisteti pettuses süüdi. Kohus määras talle siis tingimisi karistuse.

Svobodova ohvrite seas on ka mitu Tšehhi kuulsust, kaasa arvatud popdiiva Helena Vondrackova ning näitlejanna Monika Absolonova.

Pilti vaata siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles