Noor moldovlanna kaitseb Costa Concordia kaptenit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domnica Cemortan
Domnica Cemortan Foto: SCANPIX

Itaalia uurijate kinnitusel on noor moldovlanna põhitunnistajaks sündmuste kohta, mis leidsid aset ajal, mil kruiisilaev Costa Concordia Giglio saare juures kivisele madalikule sõitis ja kreeni läks.

Meeskonnaliikmete ja mitme reisija sõnul nägid nad kapten Francesco Schettinot enne õnnetust laeva restoranis koos ühe blondi naisega einestamas, edastab Yahoo News.

Itaalia prokuratuur soovib 25-aastase Moldova ja Rumeenia kodakondsusega Domnica Cemortani üle kuulata.

Schettino lahkus õnnetuslaevalt enne, kui kõik reisijad said evakueeritud. Praegu on ta koduarestis. Talle võidakse esitada süüdistus tapmises, laevafirma vara hävitamises ja aluse mahajätmises.

Costa Concordia omanikfirma Costa Crociere Spa sõnul tegi kapten ebaseadusliku manöövri, sõites rannale liiga lähedale.

Karidele sõitnud laev vajus paari kilomeetri kaugusel Giglio saare sadamast kreeni. Pardal olnud 4200 reisija evakuatsioon kulges aeglaselt ja läbimõtlematult.

Leitud on 11 inimese surnukehad, 21 inimest on siiani kadunud.

Eile avalikustati veel üks lindistus, mis toimus sadama ja Costa Concordia tüürimehe vahel. Lindistusel kõneleva tüürimehe sõnul on laeval vaid blackout.

Domnica Cemortan töötas Costa Concordial kruiisijuhina, kuid 13. jaanuaril oli tal vaba päev ning ta tähistas laevas oma sünnipäeva. Naine kinnitas oma Facebooki leheküljel, et ta oli koos kapten Schettino, tüürimeeste ja kruiisidirektoriga koos kaptenisillal kuni kella 23.50ni.

Costa Concordia sõitis karile kell 21.45 kohaliku aja järgi.

Cemortani sõnul saadeti ta appi Venemaalt pärit reisijaid evakueerima, kuna ta oskab vene keelt.
Cermotani kinnitusel tegi kapten Schettino kõik, et laeva ja reisijaid päästa.  

«Ta on kangelane, mitte kurjategija,» on naise seisukoht.

Prokurör Francesco Verusio ei soovinud kommenteerida, millal Cemortan sillal toimunud sündmuste kohta info saamiseks üle kuulatakse.

Laevafirma kinnitusel tuli Cemortan pardale 13. jaanuari hommikul Civitavecchiast kui reisija.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles