Punkroki suurnimi Anti-Flag esineb märtsikuus Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti-Flag
Anti-Flag Foto: Tony Mott / MySpace.com

16. märtsil esineb Tallinnas klubis Tapper maailma punkroki tippu kuuluv ansambel Anti-Flag USAst.

Anti-Flagi peetakse üheks mõjukamaks terava ühiskonnakriitilise sõnumiga bändiks, kelle seisukohad on mõjutanud noori kogu maailmas. Tõelise punkbändina ei karda Anti-Flag julgelt sõna võtta ega seada kahtluse alla üldlevinud ühiskondlikke dogmasid, olles seetõttu pinnuks silmas poliitikutele nii kodus kui piiri taga.

Lisaks ametnikepoolsele sarjamisele on ka bändi nimi «Anti-Flag» («lipuvastane") tekitanud palju kriitikat.

«Meid on meie nime tõttu ekslikult peetud Ameerika-vastaseks bändiks, kuid see pole tõsi,» selgitab bänd oma koduleheküljel.

«Armastame oma kodumaad, kuid ei nõustu tihtipeale selle poliitikaga ning anname oma panuse selleks, et siin oleks parem elada ja me kohtleks ka teisi riike paremini.»

Anti-Flagi soojendab tervelt neli bändi - tuuriga jõuab Eestisse ka Frank Turner Inglismaalt, kes alustas peale oma hardcore-punk bändi Millions Dead laialiminekut soolokarjääri. Lisaks astub Tapperi lavale kolm vihast kodumaist punti: Burn Still, NMR ja Lahesõda.

Anti-Flag moodustati algselt Glenshaw's 1988. aastal. «Olles Glenshaw's ainsad punkrokkarid», leidsid kitarrist Justin Sane ja trummar Pat Thetic, et nad on sunnitud kas «jõlkuma kaubamajas, tõmbama narkootikume või mängima punkrokki». Nad valisid viimase ning nii sündiski Anti-Flag.

Tänase päevani on bänd välja andnud seitse stuudioalbumit.

«Viimane plaat, «Bright Lights of America», on muusika ja sõnade poolest meie seni kõige isiklikum album. Oleme aastaid laulnud korporatiivse riigi ebaõiglasest ning orjastavast küljest. Uute lugudega võtsime me veidi teise tee, mis on sillutatud lootuse ja usuga, et indiviididena suudame me kõik enestele uusi võimalusi luua ja ümbritsevat muuta,» kinnitas bändi juhtfiguur Justin Sane.

Peamiselt Inglismaad, Baltikumi, Skandinaaviat ja Venemaad hõlmava tuuri raames jõuab Anti-Flag Eestisse esimest korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles