Lumetormi kätte jäänud mees põletas sooja saamiseks raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yong Chun-kim pärast päästmist
Yong Chun-kim pärast päästmist Foto: SCANPIX

USA loodeosas lumetormi kätte jäänud mees jäi ellu tänu lumesse kaevatud koopale ning raha põletamisele.

Kogenud matkajuht, 66-aastane Yong Chun-kim oli 16-liikmelise grupiga möödunud laupäeval Mount Rainieri rahvuspargis matkamas, edastab iltasanomat.fi.

Mees kukkus järsku ning libises mööda mäekülge alla.

Yong teatas raadiotelefoni teel grupile, et temaga on kõik korras ning ta liigub neile järele. Kuid ta liikus vales suunas.

Kui ta ei ilmunud oma grupi juurde rahvuspargi parkimisplatsil, käivitasid pargi töötajad otsingu.

Raadiotelefoni teel enam matkajuhiga ühendust ei saadud. Mees oli veel üks kord kukkunud ning telefoni kaotanud.

Yongi asusid otsima pargivahid koos koertega ning vabatahtlikud.

Lõuna-Korea päritolu meest lumetorm ja kadunuks jäämine ei kohutanud. Mees sõnas hiljem, et ta oli Vietnami sõja ajal Lõuna-Korea armees ning õppis seal väga rasketes tingimustes ellujäämist.

Matkajuht liikus, et mitte ära külmuda. Lumetormi keskel ta rääkis endaga, et end julgustada. Ka olid tal silme ees pildid oma naisest ja soojast saunast. Samuti palvetas ta jumala poole.

Lõpuks ehitas ta lumme koopa, milles ta sai lõkke põlema süüdata. Lõkkel ta soojendas vett ja riisist kiirtoitu. Ka oli tal kaasas šokolaadi.

Lõpuks heitis ta lõkkesse isiklikke asju, et sooja saada. Ühe paari vahetussokke ning rahakotist kõik paberraha. Viimased kuus dollarit põletas ta ära möödunud pühapäeva õhtul.

Mehe sõnul põles kõige paremini raha, kunstkiude sisaldavad sokid  ja toitude pakkematerjalid aga halvemini.

Yong leiti lõpuks pooleteist kilomeetri kaugusel paigast, kus teda oli viimati nähtud. Ta oli hea tervise juures ning selle tõttu arstlikku läbivaatust ei vajanud.

Mehe sõnul on ta väga õnnelik, et ellu jäi.

Yong lisas, et selle karmi kogemuse tõttu ta matkajuhi tööst ei loobu. Selle nädala laupäeval viib ta uue matkagrupi Mount Rainieri rahvusparki matkama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles