Iraani president: HIVi lõi lääs, et arengumaad nende ravimeid tarbiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi sõnul loodi lääne laborites HI-viirus, et arengumaade elanikke nõrgestada ning sellega lääne farmaatsiafirmadele seal turgu luua. 

Iraani president on tuntud oma ebatavaliste, skandaalsete ja vastuoluliste seisukohtade poolest, edastab The Telegraph.

«Nüüdisajal on üleval küsimus, et miks nii palju tapvaid viirusi, kaasa arvatud HIV, maailmas levib. Osa niinimetatud eksperte on arvamusel, et haiguspuhangud on põhjustatud inimese lohakast eluviisist ja moraalitusest. Miks need viirused aga saavad alguse mõnest Aafrika riigist? On selge, et kellelgi on Aafrikas asuvad ressursid silma jäänud. Despootidel, kes on nende viiruste loomise taga, on kindel eesmärk kasumit teenida. Vaesed riigid pannakse suurte farmaatsiafirmade toodangust sõltuvusse,» selgitas Ahmadinejad.

Iraani tervishoiuminister Fatemeh Vahid Dastjerdi lisas, et Iraan saab oma nafta müügist kasu vaid viie protsendi ulatuses, samas kui farmaatsiafirmade kasu ravimite pealt  on 20 protsenti. 

Varem on Ahmadinejad öelnud, et Iisrael praegusel kujul ei peaks kaartidel olema ning 11. septembri terrorirünnakute taga oli USA ise.

«Rünnakud olid USA katse oma allamäge minevat majandust päästa ning Lähis-Idas sionistlikku režiimi kindlustada,» on Ahmadinejadi seisukoht.

Samuti on Iraagi president veendunud, et tema riigis ei ole homoseksuaale.

HI-viirus ehk immuunpuudulikkuse viirus on immuunsüsteemi kahjustav retroviirus. See kandub edasi kokkupuutel verega ja sugulisel teel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles