Facebooki sõnum paljastas Itaalia õnnetuslaeva manöövri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia kapten Francesco Schettino
Costa Concordia kapten Francesco Schettino Foto: SCANPIX

Itaalia laeva Costa Concordia õnnetusele eelnenud aja kohta on paljastunud uus fakt.

Itaallanna Patrizia Tievoli Facebooki sõnum näitas, mida kapten teha kavatses ja mida ta ka tegi, edastab The Telegraph.

Kapten Francesco Schettino andis tüürimeestele käsu sõita võimalikult Giglio saare lähedalt, kuna ta tahtis sellega rõõmustada laeva ülemkelnerit Antonello Tievolit, kes on sellelt saarelt pärit ning kelle pere seal elab.

Antonello Tievoli oli juba varem sugulastele teatanud, et kapten kavatseb laeva saarest võimalikult lähedalt mööda juhtida.

Antonello Tievoli õde Patrizia Tievoli teatas sellest Facebookis vaid minuteid enne kui laev saare juures kivisele madalikule sõitis.

«Costa Concordia sõidab varsti saare lähedalt mööda. Tervitused mu vennale, kes lõpuks pääseb puhkusele kui laev Savonasse jõuab,» kirjutas Patrizia Tievoli Facebookis.

Kinnitamata andmetel kutsus kapten Schettino ülemkelneri kaptenisillale vaatama, kui laev Giglio saarest lähedalt möödub.

Antonello Tievolil olevat nüüd süümepiinad, kuigi ta ise ei palunud oma kodusaare nii lähedast möödasõitu.

Costa Concordia õnnetuses on senistel andmetel 11 hukkunut ning ligi 30 inimest on kadunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles