Noortefoorumil võideldakse koolivägivalla vastu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene noortefoorum peeti Viljandi maavalitsuses 2007. aastal. Toona kandis see nime "Julge olla noor!"
Esimene noortefoorum peeti Viljandi maavalitsuses 2007. aastal. Toona kandis see nime "Julge olla noor!" Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala pärast korraldab Viljandimaa noortekogu maavalitsuse suure saalis kolmandat korda noortefoorumi, mis seekord keskendub võitlusele koolivägivalla vastu.


Foorumiga soovitakse nii noortele kui ka täiskasvanutele anda võimalus arutleda selle üle, milles peituvad koolivägivalla põhjused ning mil moel seda ennetada ja lahendada.

Maavalitsuse suures saalis peetava foorumi avab maavanem Kalle Küttis. Päeva esimeses pooles räägib psühhiaater Jüri Ennet koolivägivalla olemusest ja selle vältimise võimalustest ning Eesti infotehnoloogia kolledži lektor Kalev Pihl küberkiusamise liikidest.

Piret Soosaar Eesti lastekaitse liidust tutvustab võimalusi kiusamise ennetamiseks ja sellesse sekkumiseks koolis ning Põhja politseiperfektuuri konstaabel Kristel-Liis Kaunismaa räägib politsei sekkumisest koolivägivalla puhul.

Projekti «Hooliv kool» küsitlusest teeb kokkuvõtte mittetulundusühingu Rahvaliidu Noored esimees Monika Kuzmina.

Päeva teisel poolel kogunevad noored töörühmadesse, et arutada teemadel, kuidas ennetada koolivägivalda, kuidas käituda koolivägivalla ohvrina ja kuidas pealtnägijana.

Samal ajal jätkub maavalitsuse suures saalis täiskasvanutele psühhiaater Jüri Enneti koolitus teemal «Koolivägivald ja selle vältimise teed». Koolitusele on eriti oodatud koolijuhid, klassijuhatajad, koolide sotsiaalpedagoogid ja psühholoogid, kuid osa võtma on oodatud ka teised, keda nimetatud teema huvitab.

Pärast koolituse lõppu ja töörühmade esitatud kokkuvõtteid kogunetakse rongkäiku, et suunduda Viljandi lauluväljakule, kus on ilutulestik, ning pärast seda Viljandi kultuurimajja foorumi pidulikule lõpetamisele, kus astuvad üles Viljandimaa noortebänd 2008 SeeMe, ansambel Leinapeni ning moe- ja tantsukooli Face õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles