Galerii: identiteedivargad jäid vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jocelyn Kirsch ja Edward Anderton
Jocelyn Kirsch ja Edward Anderton Foto: AP / Scanpix

USAs saadi kätte kaks identiteedivarast.

22-aastane Jocelyn Kirsch ja 25-aastane Edward Anderton harrastasid laia elustiili jõukate naabrite nimesid ja krediitkaarte kasutades, vahendab Yahoo news.

Paarile esitati süüdistus identiteedivarguses, võltsimises, arvutite ebaseaduslikus kasutamises ja rahapesus.

Politsei andmetel kulutasid kurjategijad ainuüksi sellel aastal 100 000 dollarit (üle ühe miljoni krooni) võõrast raha luksuslikeks reisideks Londonisse, Pariisi, Hawaiile ning veel mitmesse paika. Kirsch käis valeidentiteeti kasutades kallites juuksurisalongides, kus soengu eest tuli maksta 1700 dollarit (18 020 krooni).

Politsei sai Kirschi ja Andertoni jälile siis, kui üks naine neile teatas, et kahtlustab identiteedivargust. Päev hiljem sai naine teatise, et teda ootab UPS-is üks tellitud pakk, kuigi ta enda teada polnud midagi tellinud.

Politsei jälgis UPS-i kontorit ja sai identiteedivaraste jälile, kui need sinna paki järele tulid.

Politsei otsis Kirschi ja Andertoni luksusliku üürikorteri läbi ja leidis sealt palju tehnikat.

«Korteris oli neli arvutit, kaks printerit, skänner ja ID-kaartide tegemise masin. Lisaks leidsime 17 500 dollari eest sularaha, tosin võltsitud krediitkaarti ja juhiluba ning naabrite korterite ja postkastide võtmete koopiaid. Meil pole veel andmeid, kuidas nad võtemetest koopiad said teha,» selgitas juhtumit uuriv Terry Sweeney.

Sweeney sõnul olid noored tutvunud teostega, milles õpetatakse, kuidas identiteedivargaks saada.

«Nende korteris olid näiteks raamatud «The Art of Cheating: A Nasty Little Book for Tricky Little Schemers and Their Hapless Victims» ja «How to Spot Fake IDs».

Politsei andmetel tegeles paar oma päevavalgust kartvate tegudega mitu aastat ja nende ohvrid ei pruukinud olla ainult nende naabrid.

Politsei lisas, et Anderton oli hiljuti kaotanud töö finantsanalüütikuna, Kirch aga õppis Drexeli ülikoolis.

Uurija Sweeney kinnitusel on nad viis identiteedivarguse ohvrit kindlaks teinud, kuid see ei pruugi olla lõplik arv.

Kirsch ja Anderton vabastati kuni kohtuistungini kautsjoni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles