Dubai jõusaal reklaamis end Auschwitzi koonduslaagri abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai jõusaal reklaamis end Auschwitzi koonduslaagri abil
Dubai jõusaal reklaamis end Auschwitzi koonduslaagri abil Foto: SCANPIX

Araabia Ühendemiraatides Dubais asuv jõusaal reklaamis end natsi-Saksamaa koonduslaagri Auschwitzi foto abil, kutsudes inimesi treenima ja kaalu langetama.

Circuit Factory nime kandev jõusaal riputas reklaami, mille oli näha koonduslaagri hooneid ning tekst «Kiss Your Calories Goodbye» Facebooki, edastab Huffington Post.

Jõusaali asutaja ja omanik Phil Parkinson vabandas pärast seda, kui oli saanud Twitteri kaudu mitmeid märkusi, et koonduslaagri abil reklaamimine on amoraalne.

Parkinsoni kinnitusel ei tööta selle reklaami tellinud turundusjuht enam nende firmas.

Jõusaaliomanik sõnas väljaandele Arabian Business News, et märkas pärast selle reklaami ilmumist kohe suuremat huvi nende jõusaali vastu nii kodulehel, Facebookis kui Youtube`is.

Avalike suhete asjatundja arvates võib pikemas perspektiivis holokausti teema kasutamine reklaamis tagasilöögi anda.

«Kui enesereklaamis kasutatakse inimliku kannatuse motiivi, siis on see väga lühinägelik suhtumine ning lõppkokkuvõttes võivad sel negatiivsed tagajärjed olla,» sõnas Dubais avalike suhete juhina töötav Eileen Wallis.

Reklaami teinud firma esindaja kinnitusel töötavad šokifaktoriga reklaamid alati.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles