Teadlane: Beyoncé laul ennustas majanduslangust ette

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyoncé Knowles
Beyoncé Knowles Foto: Reuters / Scanpix

USA New Yorgi ülikooli teadlase sõnul on võimalik poplaulude rütmide ja viiside pealt majanduse langust või tõusu ennustada.

Professor Phil Mayimi sõnul näitas Beyoncé laul «Single Ladies» (Put a Ring on it), et majanduskasv hakkab pidurduma, kirjutab China Daily.

Uurija sõnul on laulude ning majandus- ja finantskäitumise vahel seos.

Mayim on kümme aastat uurinud muusikaedetabeleid ning avastanud, et viise ja meloodiaid saab seostada turukõikumiste ja finantsraskustega.

«Viimase aja poplauludel on kas rahulik, ilma suurte üles-alla kõikumiseta viis või siis vastupidine, suurte kõikumistega,» selgitas teadlane.

Mayim jätkas, et majanduslanguse ja muusika vahel on silmanähtav korrelatsioon.

«Kui luuakse stabiilse meloodiaga laule, siis see viitab majandusraskustele. Muusikast otsitakse stabiilsust. Kui aga hakatakse eelistama keerulisemaid, niinimetatud hüppavaid ja järske pöördeid tegevaid viise, siis on turg ja majandus tasakaalus,» selgitas teadlane.

Beyoncé pala «Single Ladies» on praegu maailma popmuusika edetabelites kõrgel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles