Video: Põhja-Korea uut juhti ülistav propagandafilm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Põhja-Korea dokumentaalfilmist, milles ülistatakse uut juhti Kim Jong-uni
Kaader Põhja-Korea dokumentaalfilmist, milles ülistatakse uut juhti Kim Jong-uni Foto: SCANPIX

Väidetavalt oli eile Põhja-Korea uuel juhil Kim Jong-unil sünnipäev ning televisioon näitas selle puhul uues juhi elust tehtud propagandafilmi.

«Suurt järglast» on näha ratsutamas, sõitmas tankiga ning karusselliga, edastab The Telegraph.

Dokumentaalfilmis püütakse näidata, et «uus mees» suudab juhtida Põhja-Korea 1,2 miljonist sõdurist koosnevat armeed ning oli armeejuht juba enne oma isa Kim Jong-ili surma.

Filmis on Kim Jong-uni näha erinevates paikades nagu sõjaväebaasides, kohtumistel kõrgete sõjaväelastega, külastamas tehaseid ja isegi lõbustuspargis.

Põhja-Korea televisiooni andmetel valmis see film siis, kui Kim Jong-uni isa Kim Jong-il veel elus oli.

Kinnitamata andmetel tähistas Kim Jong-un möödunud pühapäeval sünnipäeva. Põhja-Koreas on traditsioon, et riigijuhtide sünnipäevad on riigipüha. Kui see langeb tööpäevale, siis on vaba päev.

Kim Jong-uni täpne vanus on teadmata, kuid arvatakse, et ta hakkab lähenema 30. eluaastale või ongi juba 30-aastane.

Väidetavalt on Kim Jong-un riigijuhi rolli hästi sisse elanud, hoolimata sellest, et tal ei ole varasemat pikaajalist kogemust. Oma isa kõrval sai ta seda harjutada vaid kolm aastat.

Kim Jong-uni isal Kim Jong-ilil seevastu oli 20 aasta pikkune kogemus, enne kui ta oma isalt Kim Il-sungilt pärast tema surma võimu 1994. aastal üle võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles