Aastahiti tiitli pälvis Ewert and The Two Dragons

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and The Two Dragons võitis R2 Aastahitt 2011 galal Aasta Uustulija, Toimetuse Lemmiku ja Aastahiti tiitli
Ewert and The Two Dragons võitis R2 Aastahitt 2011 galal Aasta Uustulija, Toimetuse Lemmiku ja Aastahiti tiitli Foto: Andres Haabu

Eile õhtul kuulutati ETV ekraanil välja «R2 aastahitt 2011», milleks on bändi Ewert and
The Two Dragons laul «Good Man Down».



Erki Pärnoja kirjutatud lugu kogus 1166 häält, bänd oli esikümnes lausa kolme palaga. Teiseks jäänud Koit Toome lugu «Valged ööd» kaotas draakonitele 1049 häälega. Välismaistest artistidest võitis Adele looga «Someone Like You». Ewert Sundja noppis oma ansambliga ka tiitlid Raadio 2 toimetuse lemmik ja Raadio 2 uus tulija.

«Pretsedenditu juhtum!» olid Heidy Purga esimesed sõnad muusikute edu üle rõõmustades, sest mitte kunagi varem pole Eesti vanima muusikaküsitluse ajaloo jooksul mõni artist seitsmest välja kuulutatavast auhinnast lausa kolmega koju läinud. Seitsme hulka luges Purga ka välismaise aastahiti auhinna. Aasta demo auhind läks muusikalise kollektiivi Legshaker loole «Maksmata võlad».

Raadio 2 rahvaküsitlusel anti tänavu 6738 häält, millest esimene saabus toimetusse kirja teel. Viis häält saadeti faksiga, 13 kaartidega ja ülejäänud anti internetis. Erinevaid eesti lugusid sisestati tabelisse tuhatkond ja välismaiseid üle 2300.

«Lugu «Good Man Down» kirjutades ja salvestades ei olnud minul selle edusse küll väga palju usku,» tõdes Erki Pärn­oja, kuid tunnistas, et plaadi nimilooks valis bänd selle üksmeelselt. «Leidsin, et see on hea mõte, kuna siis saaks üks mitte tohutu suure potentsiaaliga lugu natuke rohkem tähelepanu.»

Muusikute arvates aitas nende võidule ilmselt suuresti kaasa ka Andzei Matsukevitsi ja Kaimar Kuke tehtud video, mis tuli välja umbes kuu aega enne «R2 aastahiti» hääletuse algust. Seda on nüüdseks Youtube’is vaadatud umbes 118 000 korda.

Nii Elmari kui ka Uuno raadio edetabelid kinni pannud Ott Lepland peab Raadio 2 tabelis leppima kolmanda kohaga. Laul «Tunnen elus end» kogus 1009 häält, kuid muusiku lugusid leiab esimese 40 seast veel kaks, mille kogusummaks näitavad arvutused 500 häält.

Kui Lepland ise oleks kõik oma ponnistused suunanud pronksmedali kohale tulnud loo promomisele, võinuks mees ka veidi kõrgemal triumfeerida.

Üks auhind «R2 aastahitilt 2010» Leplandil juba on, nagu ka kolm Kuldset Plaati eelmisest aastast. Lisaks kolm raadiolt Elmar saadud kruusi ning šokolaad ja pakk kohvi tänuks Uuno raadiolt.

«Minu jaoks on põhiline tunnustus ja auhinna väljanägemine polegi peamine. Ma ei tee muusikat trofeede kogumiseks,» hoiab muusik oma asjakesed siiski kodus imetlemiseks.

«Ka ei lähe ma alanud aastale vastu mõttega, et korjata võimalikult palju auhindu. Üritan ikka oma asja ajada ja kui keegi mind kuskil tunnustab, annab see inspiratsiooni ja jaksu edasi liikuda,» sõnab Lepland. Praegu teeb ta tööd stuudios, andes viimast lihvi lähinädalatel välja tulevale singlile.

«R2 aastahitt 2011» auhinnagala kordust näeb ETVs pühapäeval kell 11.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles